15 Temmuz şehidi Özel Harekat Polisini eşi anlattı: Her zaman şehit olmak istemişti

Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı'nda şehit olan polis Mustafa Serin'in eşi Zeynep Serin “O gece vedalaşır gibi evden çıktı. 3 gün sonra şehit olduğunu öğrendim. Her zaman şehit olmak isterdi” dedi.

Ankara’da, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde bombalanan Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda şehit olan polis memuru Mustafa Serin’in eşi Zeynep Serin, o gece yaşadıklarını anlattı. 15 Temmuz gecesi eşinin memleketi olan Balıkesir Burhaniye’ye tatile gideceklerini ve bunun için bavul hazırladığını anlatan Serin, saat 22.30 sıralarında gelen bir telefonla eşinin hazırlanmaya başladığını belirtti. Vedalaşır gibi eşinin kendisine sarıldığını ve hiç konuşmadan evden ayrıldığını ifade eden Serin, aradan 4 yıl geçmesine rağmen acısının halen çok taze olduğunu ve eşi için güçlü olmaya çalıştığını belirtti.

SON KEZ KONUŞTUK

O geceyi ve o anları unutamadığını ifade eden Serin, şunları söyledi: “Eşim, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda keskin nişancı olarak görevliydi. Oraya gittiğinde ilk bomba atılmıştı. Merak etmeyeyim diye nizamiyenin arka tarafına geçmiş ve beni aramış. ‘Beni merak etme, ben iyiyim. Arayanlar oluyor, cevap veremiyorum. Herkese iyi olduğumu söyle’ dedi. Arkadaşlarının söylediğine göre nizamiyeden ön tarafa doğru yürürken, yani benimle konuştuktan 3 dakika sonra bomba atılıyor ve eşim orada şehit oluyor. Benim eşim ölmedi, her zaman yanımda hissediyorum. Ne zaman başım sıkışsa onun varlığını hissediyorum” diye konuştu. 

ŞİMDİ HEDEFİ OKUYUP DOKTOR OLMAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki darbeci askerlere karşı direnmek için Saraçhane Parkı’na giden Adviye Gül İsmailoğlu darbeciler tarafından omzundan vurulmuştu. O zaman 14 yaşında olan İsmailoğlu şimdi doktor olmak istiyor. İsmailoğlu, “Rabbim bize o gece öyle bir cesaret vermişti ki, gerçekten içimizden korkuyu almıştı ki, o vatan sevgisiyle, imanımızın gücüyle, Allah’a güvenmemizle korkusuzca üstlerine gitmeye devam ediyorduk. Ben kendimi bildim bileli doktor olmak istiyorum. O yüzden üniversite planım da tıp okumak.

Tabii 2020 senesi hepimiz için zor bir sene oldu. Lise hayatı benim için zor oldu. Sınav sonuçları nasıl gelir bilmiyorum, sonuçları bekliyorum şimdi” dedi. 

O GECE DARBECİ HAİNLERİ BEDENİMİZLE KUŞATTIK 

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Genelkurmay Başkanlığı’na yönelik saldırıda çıkan çatışmada sol bacağından yaralanarak gazi olan Halit Şener (37), “Öyle zannediyorum ki dünya tarihinde silahlara karşı sivil halk olarak böyle bir direniş, yaşanmamıştır. Silahsız insanlar, bomba atan uçaklara, mermilere karşı vücutlarını siper ederek mücadele verdiler. Bu milleti o yönden takdir etmek lazım” dedi.