15 Temmuz, ihanetin ve bu milletin zaferinin adıdır

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ''15 Temmuz Destanı Milletin Zaferi Fahir Atakoğlu Konseri'' programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen "15 Temmuz Destanı Milletin Zaferi Fahir Atakoğlu Konseri" programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, ardından İmam Muhsin Kara tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un Türkiye'nin, hatta dünya tarihinin gördüğü en hain kalkışmalardan birinin adı olduğunu belirtti. Altun, bu darbe girişiminin küresel sömürü düzeninin maşası bir terör örgütü tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan işgal girişimi olduğunu ifade etti. Altun, "FETÖ mensupları eliyle girişilen büyük kötülüğün adıdır 15 Temmuz. Fakat diğer taraftan '15 Temmuz' aynı zamanda bu milletin zaferinin de adıdır. Kahraman milletimizin, istiklaline nasıl bağlı olduğunu bütün dünyaya en güçlü şekilde gösterdiği gündür" dedi.

Altun "O gece hesap etmedikleri bir şey oldu. Cumhurbaşkanımız çıktı ve milleti direnişe çağırdı. Kahraman milletimiz de bu çağrıya kulak verdi" dedi.

Dünyaca ünlü sanatçı Fahir Atakoğlu, konserde "15 Temmuz Destanı" adlı senfonik eserinin yanı sıra "Yeşilada" ve "Sarı Zeybek" adlı çalışmalarını da seslendirdi.