15 ayın uçuş rekoru

THY, 4 Haziran'da gerçekleştirdiği 863 uçuşla son 15 ayın en yüksek günlük uçuş sayısına ulaştı. İlker Aycı “Hayallerimiz pandemide türbülansa girse de, THY güzel günlere çok daha güçlü şekilde dönüyor” dedi.

Pandemiden en olumsuz etkilenen sektörlerin başında gelen havacılık endüstrisinde şirketler 2019 yılı performanslarına yeniden ulaşabilmek için yoğun çaba harcıyor. Türk Hava Yolları (THY) ise ortaya koyduğu başarılı performansla pandemiden en hızlı ve güçlü çıkacak şirketler arasında üst sıralara yerleşmeye hazırlanıyor. Yılın ilk 5 ayında Avrupa hava sahasının en çok uçuş gerçekleştiren havayolu olan THY, 4 Haziran Cuma günü gerçekleştirdiği 863 uçuşla son 15 ayın en yüksek günlük uçuş sayısına ulaştı.

DAHA YOĞUN UÇACAĞIZ

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, "Aynı anda bulutların üzerinde olan THY uçaklarının sayısı arttıkça biz mutluluk ve gurur duyuyoruz. Hedeflerimizden vazgeçmeyerek pandemi döneminde uçuş ağımıza kattığımız yeni destinasyonlar ve filomuza dahil ettiğimiz yeni nesil uçaklarımızla çok yakında pandemi dönemi öncesinden daha da yoğun uçacağız" ifadelerini kullandı. İlker Aycı, "Bayrağımızı taşırken kurduğumuz hayallerimiz pandemi nedeniyle türbülansa girse de sonuçlar gösteriyor ki, THY güzel günlere çok daha güçlü şekilde dönüyor" diye konuştu. THY, 2020 yılını Avrupa'da en çok uçan (44 iç hat, 165 dış hat noktaya) network taşıyıcı olarak geride bırakmıştı.

TURKİSH CARGO'NUN PAZAR PAYI ARTIYOR

Dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdiği uçuşlarla ülkelere ihtiyacı olan ürünleri temin eden Turkish Cargo, bu operasyonları sayesinde 2020'de pazar payını yüzde 4.7'ye çıkardı. Şirketin küresel hava kargo taşıyıcıları arasındaki sıralaması ise 8'den 6'ya yükseldi. Turkish Cargo bu yılın ilk çeyreğini de sektörün en başarılı markaları arasında tamamladı. Şirket, sektör ortalamasının yüzde 63.4 olduğu kargo doluluk oranında yüzde 82.2'ye ulaştı.