140 villaya rüşvetle ruhsat! CHP'li belediyeye operasyon

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'nde Başkan Yardımcısı Sak ve 21 kişi rüşvetten gözaltına alındı. Süphelilerin lüks villalara rüşvetle ruhsat verdikleri ortaya çıktı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ekipleri CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'ne "Nitelikli Dolandırıcılık, Rüşvet ve Resmi Belgede Sahtecilik" operasyonu düzenledi. Aralarında imardan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ve İmar ve Şehircilik Müdürü Abdurrahim Çakır'ın da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Operasyonun, imarla ilgili alınan rüşvetler nedeniyle düzenlendiği öğrenildi. Yapılan aramalarda iki ruhsatsız tabanca, 20 bin lira nakit para, sekiz tam altın, 2 yarım altın, 43 çeyrek altın ele geçirildi.

SAHTE RAPOR DÜZENLENMİŞ

Büyükçekmece'de yapılan, Nisan 2024'te teslim edilmesi planlanan 140 lüks villalık Eresin Life projesinde temel atılmadığı, fore kazıklarının çakılmadığı, sismik kontrollerin yapılmadığı, yapı denetimcilerinin kontrol yapmadan sahte rapor düzenledikleri ve belediye görevlilerinin rüşvet karşılığı ruhsat verdikleri tespit edildi.

UYDUDA BİLE BELLİ OLUYOR

Eresin Life projesinin yapı denetim işini yapan Levent Öztürkçine, alacağını tahsil edemeyince firma sahibi Bircan Eresin'le mahkemelik olmuştu. Öztürkçine, kendisinden sonra yapılan kaçak inşaatla ilgili belediyeye üç yılda 7 dilekçe verdiği ortaya çıkmıştı.

140 villanın temelsiz yapıldığı ve rüşvet karşılığı belediyeden ruhsat alındığı öğrenildi.

KAÇAK YAPI NOTU BİLE GÖRÜNÜYOR

Eresin Life'ın eski denetimcisi Levent Öztürkçine, son gönderdiği dilekçeye uydu fotoğraflarını ekledi ve 'Kaçak yapı' notunu düştü. Belediye çalışanları, buna rağmen kaçak inşaatı 3 yıldır görmezden geldi. Cumhuriyet Savcısı Abdullah Yüşa Altınsoy, Ağustos 2023'te Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, İmar Şehircilik Müdür V. Abdurrahim Çakır'ın da olduğu 6 mühendis hakkında 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemişti.

GAZETECİLERE SALDIRDILAR

A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural ve kameraman Hüseyin Koçak, belediye önünde saldırıya uğradı. Vural'ı yere düşürüp tekmeleyen şahıslar olay yerinden uzaklaştı. Kimlikleri tespit edilen saldırganlar Emre Ö., Serhat A. ve Yunus Emre Ç., 'kasten yaralama' suçundan gözaltına alındı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Halkın haber alma hürriyetini engellemeye yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyorum" dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum da saldırıyı kınadı, gazetecilere "Geçmiş olsun" dileklerini iletti.