14 şehidin katillerine üçer kez müebbet

15 Temmuz darbe girişiminin en kanlı yaşandığı yerlerden biri olan İBB’deyi işgal eden FETÖ’cüler hakkındaki soruşturma tamamlandı. 

HİLAL YILDIRIM

İstanbul Başsavcılığı’nca, darbe girişiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işgal edilmesine ilişkin 1’i albay, 3'ü yüzbaşı, 42'si de er olmak üzere 50 tutuklu şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede üzerilerine açılan ateş sonucu Prof. Dr. İlhan Varank'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin şehit olduğu, 152 kişinin yaralandığı belirtildi. 

HALKA ATEŞ AÇILDI 

İddianamede,İBB'nin şgal edilmesi için 53 şüphelinin görevlendirildiği anlatıldı. Bu şüpheliler arasındaki yüzbaşılar Ömer Faruk Nazlıcan ve Cihan Şahin ile er Emrah Akbulut tarafından vatandaşlara ve emniyet güçlerine ateş açıldığı belirtilen iddianamede, bunun karşılığında güvenlik güçlerince söz konusu üç şahsın etkisiz hale getirildiği kaydedildi. 

Şüphelilerin eylemleri tek tek yazıldı   

İddianamede, darbe girişimi sırasında 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı 2. Tabur 4. Bölük emrinde görevli subay, uzman çavuş ve şüpheli erler ile söz konusu alayın faaliyetlerini darbe girişimi kapsamında takviye etmek amacıyla görevlendirilen kurmay subay ve kurmay öğrenci subay şüphelilerin eylemleri anlatılıyor.