13 bin 800 gönüllü sahada! TÜGVA yaraları sarıyor

Türkiye Gençlik Vakfı, binlerce gönüllüsüyle afetzedelerin yardımına koştu. Çadır kentler kuran vakıf, ‘anne ve çocuk çadırları'yla psikososyal destek de sağlıyor.

AA

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Türkiye'nin dört bir yanından gönüllüleriyle afetzedeler için topladığı yardımları Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere ulaştırıyor. Depremin ardından 25 gündür sahada olan 13 bin 800 kişilik gönüllü ekip, gerek deprem bölgelerinde gerek yardım toplama merkezlerindeki faaliyetlerde görev aldı. Bin 650 tır, kamyon ve transit araçla içerisinde battaniye, kuru gıda, giyim, hijyen paketi, elektrik malzemeleri, ısıtıcı, çadır, atkı bere seti ve bebek maması bulunan 950 bin koli depremzedelere ulaştırıldı.

3 ÖĞÜN SICAK YEMEK

Depremin yaşandığı günden beri sahada yardım çalışmalarına devam eden vakıf, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da "TÜGVA Destek Merkezi" kurdu. Yardım merkezlerine ulaşma imkanı olmayan vatandaşlar için 53 TÜGVA Destek Mobil Marketi, Hatay, Adıyaman, Maraş, Malatya ve Osmaniye'de çalışmalara başladı. Mobil market, 62 bin 676 kilometre yol yaparak, 9 bin 275 hanenin ihtiyacının giderilmesine destek oldu. Kahramanmaraş'ta kurulan hijyen noktaları ve ecza çadırı ise depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşıladı. Aşevinde verilen hizmetle Kahramanmaraş'taki depremzedelere, üç öğün sıcak yemek imkanı ile 264 bin servis yapıldı. Deprem bölgesine çevre illerde yer alan TÜGVA yurtlarında 2 bin 640 kişi konakladı.

'ANNE VE ÇOCUK ÇADIRLARI'NDA PSİKOSOSYAL DESTEK VERİLİYOR

TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, anne ve çocuk çadırları oluşturduklarını belirterek, "Bir kreş edasında, çocukları oyun ablaları eşliğinde oynatmaya başladık. Yaşlarını 4-6 ve 6-8 olmak üzere ayırdık. Aynı zamanda öğreniyorlar, okumalar yapılıyor. Annelerimiz de bu süreçten ciddi hasar aldı. Bunu unutmamak gerekiyor. Onlar da akşamları burada toplanıyor. Toplu halde sohbet ediyorlar. Bu da ayrıca bir terapi gibi oluyor" dedi.