12. sınıfta öğrenci üniversiteye hazırlanacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sistem değişikliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Selçuk, üniversite sınavıyla ilgili bir değişiklik olmayacağını belirtti. Tatil süresinin değişmediğini söyleyen Selçuk, ara tatillerin öğrencilerin verimini arttırmak ve öğretmen eğitimlerinin başarılı geçmesini sağlamak için yapıldığını belirterek  “Kıta Avrupası ve Anglosaksonlarda bu tip eğitimler var. Türkiye’de üç aylık yaz tatili tarım toplumu, böyle bir tatil gerekiyordu. Bunu fuar, projelerle ve etkinliklerle zenginleştirmek istiyoruz” dedi.

Tartışılan ‘matematik’ konusuna değinen Selçuk şöyle devam etti: “Matematiğin zorunlu olduğu bir düzen var. Sınav sonuçlarına bakalım. “Matematik her sınıfta zorunlu olursa, iyi öğrenilir.” Öyle bir şey yok. 9, 10, 11’de herkes için zorunlu. 12’de niye değil? 12’de çocuk “Beni bırakın ben bir yere yöneleceğim?” diyor da ondan. 

20 bin öğretmene eğitim

“Norm fazlası öğretmenler olacak. On binlerce öğretmen boşa çıkacak’ deniyor, öyle bir şey yok. Aslında ihtiyaç olacak. Üniversitelerle anlaşmalar imzaladık, eğitim fakülteleriyle çalışmalarımız sürüyor. Mesele nitelik meselesi. 1,5 senede 20 bin öğretmenin eğitimini yapacağız."