109 yıllık gurur! Torunlar ecdadını unutmadı

Çanakkale Kara Savaşları'nın yıldönümünde Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda tören düzenlendi. 109 sene önce düşmanın üzerine yürüyen kahramanlar dualarla anıldı.

AA

Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yılı dolayısıyla Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde anma töreni düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum" sözüyle canlarını ortaya koyan ve bu mücadelede çoğu şehit düşen kahramanlar, rahmet ve saygıyla anıldı. Tarihi Gelibolu Yarımadası Kocadere Köyü Kamp Alanı'nda, şafak vakti şehitlere saygı için top atışı yapıldı. Daha sonra çorba ikramının ardından sabah namazı kılındı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Şehitler Abidesi'ne çelenk bıraktı.

57. ALAY VEFA YÜRÜYÜŞÜ

Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yıl dönümü anma törenleri kapsamında binlerce izci, 57'nci Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirdi. Yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüş Conkbayırı'nda sona erdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Gençlerimiz o atmosferi görüyor, o zamanki o mücadelenin zorluklarını yaşananları hissediyor. Amaç bu toprakların gücünü, nasıl bir mücadele verildiğini anlatmak. Herkese, tüm dünyaya 'Çanakkale Geçilmez' efsanesini anlattılar, gösterdiler" dedi.

ANZAK KOYU'NDA 'ŞAFAK AYİNİ'

Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. Yılı Anma Törenleri kapsamında Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Koyu'nda geleneksel "Şafak Ayini" gerçekleştirildi. Törenin ardından Gelibolu Yarımadası'ndaki Lone Pine (Tek çam) Anıtı'nda da anma töreni düzenlendi. Törene, Avusturalya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Richard Marles, Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Wiston Peters ve diğer ülkelerin askeri ve diplomatik temsilcileri katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından savaşta hayatını kaybedenler için dua edildi.