1083 rakımlı ‘Keltepe'nin kahramanı

1083 rakımlı tepenin kahramanı Rize'de trafikte şehit oldu. Rize'de görevi sırasında trafik kazasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Özsoy'un Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde de görev yaptığı ortaya çıktı. Şehidin ardından duygusal bir paylaşım yapan TİM Komutanı, Özsoy'un 9 askerin şehit olduğu tepede arkadaşlarını makineli tüfek ateşiyle kurtardığını anlattı.

ÖZLEM BEYTÜT

Rize İyidere İlçe Jandarma Komutanlığı önünde plakası bilinmeyen bir otomobil yolda arızalanınca sürücüsü, jandarma görevlilerinden yardım istedi. Jandarma Uzman Çavuş Osman Özsoy, arızalanan otomobile, başka araçtan akü takviyesi yapmaya çalıştı. Bu sırada Uğur Coşkun yönetimindeki kamyonet, kontrolden çıkarak, Uzman Çavuş Özsoy'a çarptı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Özsoy, doktorların tüm çabasına rağmen yaşamını yitirdi. Kaza sonrası gözaltına alınan kamyonet sürücüsü Uğur Coşkun, tutuklandı.

'ŞEHİT ACISIYLA HIRSLANDIK'

20 Ocak 2018'de Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan ve 9 askerin şehit olduğu tepede arkadaşlarını makineli tüfek ateşiyle kurtaran Uzman Çavuş Osman Özsoy'u TİM komutanı, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarla şöyle anlattı: "Diyarbakır JÖH'te görev yaparken Zeytin Dalı Harekatı için görevlendirildik. 1 Mart 2018'de 1083 rakımlı tepede Bornova Komando Tugayı'nın teröristlerle temasa girmesi sonucu ağır yaralı ve şehitler vardı. Roketler bizi JÖH olarak bölgeye sevk etti. Köyden tepeye doğru intikale başladık. Tepeye ulaştığımızda şehitler ve yaralılar tahliye ediliyordu. Moral bozukluğuyla birlikte bütün hırsımızla tepeye daha hızlı ilerliyorduk."

'HER ŞEYİ YAKTI, YOK ETTİ'

"Tepeye vardığımızda terör örgütü ağır silahlarla bölgeyi ateş altına aldı. Kafamızı kaldıramıyorduk. TİM'le 3 metre aşağı çekilip soldan manevra yapmaya karar verdim. TİM'e 'soldan manevra ' diye bağırırken yakın sızma grubunda bulunan örgüt personeli yanıma el bombası attı. Kendimi taşların arasına atıp tam siper yaptım ve bombadan kurtuldum. Bombanın patlamasından hemen sonra TİM'imde bulunan Osman Uzman'a 'Osman 'bixi'yi çalıştır önümüzde ne varsa yak' diye bağırdım. Osman önümüzde bulunan ne var ne yok her şeyi yaktı, yok etti. Evet, bu kahraman adam ne yazık ki dağda taşta, Diyarbakır'da, Suriye'de, Mardin'de hayatta kaldı ama Rize'de görevi sırasında bir aracın çarpması sonucunda şehit olmuş..."

Şehidin arkadaşları Özsoy'un yıpranan Türk bayrağını değiştirdiği görüntüleri paylaştı.

9 ŞEHİT VERİLEN KEL TEPE 2018'DE TEMİZLENDİ

Halk arasında Kel Tepe, haritada 1083 Tepesi olarak geçen bölgede 'Zeytin Dalı Harekâtı'nın 41'inci günü olan 1 Mart 2018 tarihinde PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. İzmir Bornova Komando Tugay Komutanlığı ve Siirt Özel Harekat birliklerince onlarca teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmalarda 9 asker şehit oldu. Teröristlerden arındırılan Keltepe'nin adı 'Şehitler Tepesi' olarak değiştirilerek Türk bayrağı dikildi.

'NE OLUR FOTOĞRAFINI BEN TAŞIYAYIM'

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Osman Özsoy için Rize İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Şehidin eşi Hatice Özsoy eşinin üniformasını giyip, şapkasını da elinde tuttu. Törenin ardından tabutun taşınması sırasında şehit eşi Hatice Özsoy görevli askerlere "Ne olur fotoğrafını ben taşıyayım" diye seslendi. Özsoy, memleketi Kayseri'de gözyaşlarıyla toprağa verildi.