10 kişinin hayatına mal olan kazanın nedeni: Kaygan yolda sollama

Mersin'de karşı şeride geçerek zincirleme kazaya neden olan yolcu otobüsünün şoförü Ali G. tutuklandı. Muavinin, yağmurlu havada sollama yapan şoförün aracın kontrolünü kaybettiğini söylediği öne sürüldü.

DHA/IHA

Mersin Tarsus'ta bir yolcu otobüsünün neden olduğu katliam gibi kazanın detayları ortaya çıktı. Adana'dan Diyarbakır'a giden otobüsün TAG Otoyolu'nda kayarak devrilip karşı şeride geçtiği ve 2 otomobille bir kamyona çarptığı anlara tanık olan Murat Şahin, şöyle konuştu: "Adana'ya doğru gidiyorduk, hava yağışlıydı. İşte bir anda karşı taraftan otobüsün takla atarak geldiğini gördüm. Otobüsün muavininin kazadan sonra, 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum."

8'İNİN DURUMU AĞIR

Öte yandan 10 kişinin hayatını kaybettiği; 39 kişinin de yaralandığı kazadan yaralı kurtulan otobüs şoförü Ali G., Tarsus'taki özel bir hastaneye kaldırıldı. Tedavi sonrası gözaltına alınan şoför, tutuklandı. Yaralılardan 8'inin durumunun ağır olduğu bildirildi. Kazada ölen 10 kişinin kimlikleri ise şöyle; Serhat Taraman, Elif Taraman, İpek Taraman, Ozan Kılıç, Birsen Çiftsüren, Sultan Acet, Taha Acet, Mehmet Kaplan, Halil Şimşek ve Ayla Çelik Teymen.

BAYRAMI İSTANBUL'DA GEÇİRECEKLERDİ

İpek Taraman (33) ile eşi Serhat Taraman (35) ve kızları Elif Taraman'ın (3) cenazeleri Diyarbakır Hani'de toprağa verildi. Taraman Ailesi'nin Kurban Bayramı'nı geçirmek için İstanbul'a gittikleri öğrenildi.

TEDAVİ YOLUNDA KAHREDEN SON

Kazada ölen Sultan Acet (30) ile 6 yaşındaki oğlu Taha'nın cenazesi Bağlar'da defnedildi. Yaralı kurtulan Hacı Acet'in eşiyle birlikte kemik kanseri olan oğlunu tedavi için İstanbul'a götürdükleri ortaya çıktı.

CENAZEDEN DÖNÜYORDU

İstanbul'da bir restoranda çalışan Mehmet Kaplan (34), vefat eden babaannesinin cenaze töreni için Diyarbakır'a gelmişti. Kaplan dönüş yolundaki feci kazada yaşamını yitirdi.

OTOBÜSTEKİLER ETRAFA SAVRULDU

Görgü tanığı Murat Şahin, otobüsün takla atarak karşı şeride geçtiğini belirtip, "Yolcular yolun sağına doğru savruldu. Takla atınca seyir halindeki iki aracın üzerine düştü. Kaza sonrası hemen yaralılara müdahale ettik. Maalesef küçük çocuklar da vardı" diye konuştu.