'1 Mayıs provaktörleri' yakalandı

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Adana’da da kutlanmaya hazırlanan; ‘1 Mayıs İşçi Bayramı’ için geri sayım sürerken, söz konusu etkinliği fırsata çevirmek isteyen terör örgütü yandaşları da kolları sıvadı. Kentte ‘1 Mayıs’ ile ilgili yasadışı afişleme yapan biri çocuk 4 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

SONER KAN - ADANA

Adana’da ‘1 Mayıs İşçi Bayramı’ ile ilgili olarak yasadışı afişleme çalışması yapıp, kendilerine taban bulmaya çalıştıkları öne sürülen bir çocuk 4 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

‘TERÖR’ PROPAGANDASI

Olay, merkez ilçe Seyhan’a bağlı Akkapı Mahallesi’nde meydana geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Güney Yıldızı Parkı civarında ‘1 Mayıs İşçi Bayramı’ ile ilgili olarak yasadışı afişleme yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Polis, söz konusu bölgede terör örgütü adına yasadışı afiş dağıtarak, propaganda yapan bir çocuk 4 kişiyi gözaltına aldı.

BİRİ ÇOCUK 4 KİŞİ YAKALANDI

Yiğitcan İ., Ahmet Sait A. ve Ramazan B., sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, 18 yaşından küçük olan Ş.C. da Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Zanlılarla birlikte terör örgütünce ‘1 Mayıs’ ile ilgili olarak hazırlanan çok sayıda afiş, pankart ve broşüre de el konuldu. Şüpheliler, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından önce Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildi, ardından da ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.