Sokağa çıkma yasağı genelgesi maddeleri neler?

1 2 3 Mayıs sokağa çıkma yasağı genelgesi milyonlarca vatandaş tarafından araştırılıyor. 3 günlük sokağa çıkma yasağı bu gece başlayacak.

1 2 3 Mayıs sokağa çıkma yasağı genelgesi yoğun bir şekilde araştırılıyor. Sokağa çıkma yasağı süresince nerelerin açık ve kapalı olduğu, kimlerin istisna kapsamında olduğu merak ediliyor.İşte sokağa çıkma yasağı genelgesi maddeleri...

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GENELGESİ

Bakanlık, 81 İl Valiliğine yeni tip Kovid 19 salgını ile mücadele kapsamında “Sokağa Çıkma Kısıtlaması Genelgesi” gönderdi. Genelge ile büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak’ta 30 Nisan Perşembe günü saat 24.00 ile 03 Mayıs Pazar günü saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Bakanlığımızın valiliklere gönderdiği genelgede, Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda; salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı.

Genelgede, alınan tedbirlerin, bulaşın yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla; Büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak ilini kapsayacak şekilde, İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca il valileri tarafından aşağıdaki ek tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi.