Fütüristik makyajın öncüsü gümüş rengi

Teknolojinin gelişmesiyle makyaj trendleri de farklılaşıyor. Kadınlar fantastik bir dünyadan çıkmış gibi cesur ve sıra dışı makyajlarla buluşuyor. Maybelline New York Makyaj Artisti Alp Kavasoğlu, geleceğin makjaj trendlerini anlattı.

SİBEL ATEŞ YENGİN

sibel.ates@aksam.com.tr

FANTASTiK MAKYAJ

Her geçen gün teknolojiyle ilgili yeni bir gelişme oluyor ve bu gelişmeler akabinde günlük hayatta atılan her adıma da etkisini gösteriyor. Teknolojik aletlerden kıyafetlere, aksesuarlardan makyaja kadar her ayrıntı teknolojiyle beraber etkileyici boyutlara ulaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda 80’lerin yoğun göz makyajları ve gür takma kirpiklerinin aksine daha doğal cilt görünümü ve sadelik göze çarpan detaylar arasında yer alırken şimdilerde makyajlarda kontürlemSe ve strobing gibi profesyonel makyaj tekniklerini, iddialı ve çarpıcı renkleri görmek mümkün. İlerleyen teknoloji, geleceğin makyaj uygulamalarıyla ilgili de merak uyandırıyor. Günümüzden 10 yıl sonrasında hem çok pratik hem de fantastik ve cesur makyaj uygulamaları görmek mümkün olacak. 

HER CİLDE TEK RENK FONDÖTEN

İyi bir makyajın temeli, kusursuz görünen, renk eşitsizlikleri dengelenmiş bir ten makyajıdır. Günümüzde kadınlar birçok ürün arasından kendilerine en çok uyan fondöteni ve doğru fondöten rengini bulmaya çalışırken deneme-yanılma yaşıyor. Ama bir 10 sene sonrasına gidersek kadınlar için bu süreç çok kolay bir hale gelecek. Nano-pigmentlere sahip içeriğiyle her kadının cilt rengine göre renk değiştiren bir fondöten teknolojisiyle ten makyajı anlayışı değişecek. Şu an ‘tek renk fondöten ama her kadına uygun’ ibaresi hayal gibi geliyor ama önümüzdeki yıllarda bu teknoloji makyajda sınır tanımayacak. 

KANATLANAN KiRPiKLER

Renkli ve metalik bakışlar, grafik siyah çizgiler ve adeta kanatlanan kirpikler günlük makyaja damgasını vuracak! Günümüzde sade göz makyajları çok moda ama 10 sene sonra çok daha iddialı, metalik renkleri göz makyajında göreceğiz. Şimdilik podyum ışıkları altında ve filmlerde sıklıkla gördüğümüz cesur ve sıra dışı göz makyajları, gelecekte günlük yaşamın vazgeçilmez bir trendi olacak. Etkileyici bakışlar için siz de bu akıma ayak uydurun ve bakışlarınızda renk etkisini keşfedin. Bakışları takma kirpik etkisiyle kanatlanmış, kıvrık, hacimli, upuzun kirpikler, yoğun siyah etkiyle tamamlayacak. Gözaltına çekilen uzun siyah düz çizgiler ve o çizgilere paralel olarak göz kapağı üstüne çekilen düz çizgilerle gözün dış çerçevesine yapılan kalın eyeliner çizgileri dönemi ele geçirecek. 

GÜMÜŞ RENGİ

Günümüz modasını etkisi altına alan gümüş grisi saçlara, tüm cesaretiyle gri vücut makyajı da eklenecek! Son birkaç aydır saçlarda çok cesur bir rengi görmeye başladık: Gümüş grisi… Oldukça cesur ve iddialı bir görünüm sergileyen bu renk, hiç şüphesiz ki uzun bir süre etkisini gösterecek. Değişen makyaj trendleriyle hep daha cesur adım atmaya başlayan kadınlar, gelecekte gümüş rengini daha da çok kullanacak. Özellikle vücut makyajında kullanılacak gümüş rengi, yüzde de baz olarak tercih edilebilecek. Saçlarda ise yerçekimine meydan okuyan modeller, atkuyrukları ve örgülü uzun modeller göz kamaştıracak.

DUDAKLARDA METALiK RENKLER 
Siyah ruj ilk kez 1920’li yıllarda ortaya çıkmış ve 1930’larda Kraliçe Elizabeth’in kullanmasıyla bir klasik haline gelmişti. Uzun yıllardır dudaklarda tercih edilmeyen siyah, siyaha çok yakın bordomsu tonlar, derin mor tonları günümüzde de tekrar moda olmaya başladı. Bu renklere günlük makyajda cesaret etmek oldukça zor olsa da ilerleyen yıllarda dudak makyajlarında bu renkleri sıklıkla göreceğiz. Aynı şekilde son zamanlarda moda haftalarında sıklıkla görmeye başladığımız metalik renkler de önümüzdeki yıllarda dudak makyajlarının vazgeçilmezi olacak. Porselen gibi bir ten makyajı ve doğal bir göz makyajıyla tamamlandığında çok etkileyici bir görünüm yaratan siyah ve metalik rujlar geleceği ele geçiriyor.