Endüstri 4.0 dönüşümünü ilk tamamlayan Vestel olacak

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Erdoğan, Endüstri 4.0’a geçişin rekabette kalmak için şart olduğunu belirterek “Bu dönüşümü Türkiye’de gerçekleştiren ilk fabrika Vestel City olacak” diye konuştu.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan günümüzde dünyadaki sanayi devlerinin en önemli gündem maddelerinden birinin nesnelerin interneti ve Endüstri 4.0’a uyum çalışmaları olduğunu belirtti. Endüstri 4.0 dönüşümünün üretim yapan bütün sektörler için rekabette kalabilmek için temel şart olarak karşımıza çıktığını ifade eden Erdoğan ”Gelecek dönemde bu dönüşümü yakalayamayan markalar küresel rekabetin gerisinde kalarak tükenmeye mahkûm olacak. Vestel olarak Endüstri 4.0’a geçiş için iki yıldan bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fabrikamızda robotlardan, üretim bantlarına kadar her şeyimiz internete bağlı olarak çalışıyor” dedi. 


DAHA UYUMLU HALE GELECEK 
Endüstri 4.0 dönüşümünü Avrupa’nın en büyük endüstri komplekslerinden olan Vestel City için bir numaralı öncelik olarak belirlediklerini bildiren Turan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Önemli yatırımlarda bulunduğumuz bu dönüşümün gerçekleşmesi ile inovasyon ve teknoloji adaptasyonu hızlanacak. Fabrikamızın akıllanması ile siparişten sevkıyata kadar tüm uçtan uca süreçlerin birbirleriyle konuşur hale gelmesi, üretim hatlarının daha çevik ve uyumlu çalışmasını sağlayacak.” 

MÜHENDİSLER ÇOK ÇALIŞIYOR 

Turan Erdoğan Yapılan araştırmaların sektörde Endüstri 4.0 dönüşümü ile ciddi verimlilik artışları olacağını ve dönüştürme maliyetlerinden büyük oranda tasarruf edileceğini söyledi. Bunun piyasaya katma değeri daha yüksek ürünler sunup, küresel çapta rekabet güçlerini artıracağını vurgulayan Erdoğan “Mühendislerimiz bu dönüşümün tamamlanması için çok çalışıyor, sürekli yeni şeyler geliştiriyorlar. Bu da Vestel’i hep ileriye taşıyor. Önümüzde uzun bir yol olduğunun farkındayız ancak iddialıyız, bu dönüşümü Türkiye’de gerçekleştiren ilk fabrika Vestel City olacak” ifadelerini kullandı.


Ürünler de akıllanıyor
Erdoğan üretim sürecinin yanı sıra ürünlerini de akıllandırdıklarını belirterek dözlerine şöyle devam etti: “Vestel ürünleri birbirleri ile iletişim kuruyor, insanların hayatını kolaylaştırıyor. Tüm dünyanın konuştuğu ve adım adım ilerlediği şey; akıllı evler ve akıllı evlerin oluşturduğu akıllı şehirler. Bu sistemin var olabilmesi için Vestel olarak akıllı evlerin inşası sürecine sonradan değil, mimari çizim aşamasında dâhil oluyoruz. Bu kapsamda akıllı evler için inşaat sektörüyle, akıllı arabalar için otomotiv sektörü ile işbirlikleri yapıyoruz.” 


Ekonomiye katkısı gittikçe artacak
Vestel son dönemde Türkiye’nin ilk yerli akıllı telefonu olan markamız Venus ile birlikte TV ihracatındaki başarısını ve tecrübesini mobil teknolojilere taşımaya odaklanmış durumda. Hedef ülkelere yatırım yaparak pazarda pay sahibi olup, ihracat haritasını ve ürün gamını genişletmek için sistematik çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Turan Erdoğan “Vestel olarak, önümüzdeki dönemde de üreteceği işlerle, Türkiye ekonomisine sağladığımız katkıyı artırarak yoluna devam edeceğiz. Özetle hem iç piyasada hem de hâkim olduğumuz dış pazarlarda aktif bir süreç izleyerek önemli başarılara imza atmaya devam edeceğiz” dedi. 


Televizyon pazarında lider 
Turan Erdoğan firmanın güçlü olduğu televizyon pazarındaki son gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Avrupa TV pazarında ikinci Türkiye’de ise lider olduklerını belirten Erdoğan şunları söyledi: “Globalde en çok öne çıkarılan teknolojik yeniliklerden biri HDR olarak nitelendirdiğimiz kontrast ve renk iyileştirmesi. Yakında Ultra HD TV’lerimizde HDR özelliğini sunacağız. Diğer bir yenilik ise panel teknolojisine yönelik OLED TV’ler. Bağımsız olarak ışıyan organik pikseller sayesinde görüntüde mükemmel kontrast, mükemmel siyah ve mükemmel renkler elde etmeyi sağlayan OLED teknolojisini, biz de ‘Türkiye’nin en ince yerli üretim OLED TV’si’ olarak tüketicilerle buluşturuyoruz.”