Akıllı saatler daha da sağlamlaşacak

2012’de Pebble’ın yoğun ilgi gören bir proje olarak ortaya çıkmasından beri neredeyse tüm teknoloji üreticileri kendi akıllı saatini tüketicilerle buluşturdu.

IDC verilerine göre küresel akıllı saat satışları 2016‘da bir önceki yıla göre yüzde 3.9 artışla 20.1 milyon adede ulaşacak. IDC 2020’de ise satışların 54.6 milyon adede ulaşmasını bekliyor. 2017’de Apple ve Samsung’un yeni saatleri gelecek. Google Pixel Watch’un ise yılın en çok konuşulacak akıllı saati olması bekleniyor. Üreticilerin en önemli odak noktalarından biri sağlamlık, yani darbe ve suya dayanıklılık olacak.


Apple Watch 2S Bekleniyor
Apple, iphone 7 ile beraber tanıttığı Apple Watch 2’de önceki modele göre önemli güncelleştirmeler gerçekleştirdi. Watch 2, Watch 1’e göre yüzde 50 daha hızlı. Bunun yanında su geçirmiyor ve ekranı yüzde 50 daha parlak. Gelişimi sayesinde Watch 2, Watch 1’in aksine uzmanlardan geçer not aldı. 2017’de firmanın önce mart ayında daha büyük dahili hafızalı ve darbelere daha dayanıklı Watch 2S’i, eylül ayında da Watch 3’ü tanıtması bekleniyor.

GEAR S yeniden incelebilir

Samsung’un son akıllı saati Gear S3 46mm’lik çapıyla selefi S2’ye oranla 4 mm daha büyük. Gear S3 IP68 sağlamlık belgesine sahip. Yani toza ve suya karşı yüksek korumaya sahip. 1.3 inçlik Super AMOLED ekrana sahip saatin önceki modelden farklı olarak GPS’i de bulunuyor. 2017 yaz sonu tanıtılması beklenen Gear S4’ün kullanıcı talepleri doğrultusunda daha ince olması bekleniyor.

Google Pixel Watch’la  pazara giriş yapıyor
Google 2016’da tanıttığı yeni akıllı telefonu Pixel ile çok konuşuldu. Akıllı cihaz alanında pastadan daha büyük bir pay almak isteyen firma 2017’nin ilk çeyreğinde çok büyük ihtimalle akıllı saati Pixel Watch’u tanıtarak akıllı saat pazarına giriş yapacak. Sızan bilgilere göre iki farklı model piyasaya sürüledcek. 


PIxel Watch’un en önemli özelliklerinden birisi gelişmiş asistanı olacak. Saat üzerinden sesli komutla internete girebilmek ve telefon görüşmesi yapmak mümkün olacak. Kullanıcının sağlık değerlerini ölçebilcek saatlerin suya ve darbeye de dayanıklı olması bekleniyor.

Sessizliğini 4 modelle bozacak
Koreli LG 2014 yılında LG Watch’u tanıtarak pazara hızlı bir giriş yapmıştı. Firma 2014 ve 2015 yıllarında toplam 5 farklı akıllı saat tanıttı. Ancak 2016 LG açısından sessiz geçti. Kore basınında yer alan son haberlere göre firma 4 yeni akıllı saat modeli için marka tescili yaptı. Watch >


Moda devi de ‘akıllandı’
Dünyanın en önemli moda tasarımcılarından Michael Kors 2016’nın son çeyreğinde yeni akıllı saatini tanıttı. Android işletim sistemi kullanan Access’le sesli görüşme yapabiliyorsunuz. Michael Kors’un 2017 yılında iki yeni modeli tanıtıp piyasaya süreceği belirtiliyor.