Üretimde 233 bin ihracatta 210 bin seviyesi aşılacak

Sektörün yeni yıla yeni umutlarla başlayacağı kesin. Fakat ülkemizin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik yapı ve sürekli gündemin değişmesi bizlerin de her zaman temkinli olmasını zorunlu kılıyor.

Şu an için net ve kesin rakamlar vermek çok zor. Çünkü geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Amerikan Başkanlık seçimleri sonrası Trump’ın zaferi piyasalar üzerinde ilk başta bir sarsıntı yarattı. Şu an döviz piyasası biraz daha sakinleşmiş gibi görünse de piyasalar üzerindeki etkisi gözle görülür şekilde devam ediyor. Ticaret ve kur savaşlarının en şiddetli aşamalarını önümüzdeki dönemde yaşayabiliriz. İtalya’daki referandum. Arkasından Almanya, Fransa, Hollanda’daki seçimler 2017’de yapılacak. Tüm bunlar ekonomiye yön veren adımlar olacak. Bu sebeple 2017 yılının sektöre çok büyük bir değişiklik getirmeyeceğini tahmin ediyorum.

YENİ I30 İDDİALI GİRİŞ YAPACAK

Hyundai Assan olarak 2017 yılında en önemli yeniliğimiz kompakt sınıftaki başarılı modelimiz Yeni i30 olacak. Aynı şekilde güncel modellerimizin bazıları yeni donanım seviyelerine bazıları da makyajlı versiyonlarına kavuştu. Bu modellerle beraber 2017 yılı bizim açımızdan renkli geçecek. Fakat yatırım konusunda herhangi bir yeniliğimiz yok. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda yaptığımız yatırımlarla mevcut üretim kapasitemizi iki katından fazla artırmıştık. Bu yılı da 233 bin adetlik üretimle tamamlayacağız. Bunun 210 bin adetten fazlasını da ihraç edeceğiz.

Fuar sektörü canlandıracak

Otomotiv sektöründe diğer markaların da önemli modelleri piyasaya sunulacak. Bu yeni modellerle mevcut segmentlerdeki rekabetler kızışacak ve aynı zamanda tüketicilerin seçim yapmaları bir hayli zorlaşacak. Mobil dünyayı ve satış stratejilerini iyi değerlendiren markalar kesinlikle rakiplerinden bir adım öne çıkacak. Nisan ayında düzenlenecek Autoshow Fuarı da sektörün neşesi ve moral kaynağı olacak. Hyundai ailesi olarak yepyeni modellerimiz ve sürprizlerimizle fuardaki yerimizi alacağız.