Renault ve Dacia için 2017 hareketli geçecek

2016 yılında otomotiv sektörü öngördüğümüz trendde ilerliyor. Bu yılın ilk 10 ayında otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarında satışlar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,06 düşüşle 719 bin 499 adet olarak gerçekleşti.

Otomobil satışları, 2016 yılı ilk 10 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,8 artarak 553 bin 111’e ulaştı. Hafif ticari araç pazarı ise geçen yıla göre yüzde 6,7 azalarak 166 bin 388 oldu. Türk otomotiv sanayii Türkiye toplam ihracatından yüzde 16,6’sını alarak en büyük paya sahip sektör. Otomotivin ocak-ekim 2016 dönemi ihracatı yüzde 10,8 büyüme kaydederek 19 milyar 269 milyon dolara çıkarken yılsonu hedefi olan 23 milyar dolara ulaşma yolunda önemli bir aşama kaydedildi. Otomotiv sanayi üretim kapasitesi 1 milyon 750 bin’e ulaşmış durumda. Ayrıca 2016 yılı ilk yarı sonuçlarına göre hafif ticari araç üretiminde dünyada 8’inci ve Avrupa’da 2’nci sırada yer alıyoruz. Ayrıca otomobil üretiminde de yükseliş trendimiz sürüyor. Renault markasının yepyeni D sedan modeli Talisman, ardından C segmentinde yeni tasarımı ile Megane Hatchback modellerinin Türkiye’de lansmanlarını gerçekleştirdik. Clio’nun makyajlanan yeni versiyonunu müşterilerimizin beğenisine sunduk. Diğer taraftan hem Renault markası hem de otomotiv sektörü için büyük önem taşıyan ve sadece Bursa Oyak Renault Fabrikaları’nda üretilen Yeni Megane Sedan ise görkemli bir biçimde Türkiye pazarında yerini aldı. Dacia markası ise Sandero Easy-R ile müşterilerin yoğun talebi olan otomatik vites pazarına iddialı bir giriş yaptı. Pazara yeni sunduğumuz Duster EDC otomatik vites versiyonu ile daha da güçlenecek.

Fuarın sürprizleri

2017 yılının en büyük etkinliği, hiç şüphesiz Nisan ayında düzenlenecek otomobil fuarı Autoshow olacak. İki yılda bir düzenlenen fuar sabırsızlıkla bekleniyor. Bizim de Renault ve Dacia ile müşterilerimize bu yıl da büyük sürprizlerimiz olacak. 

Renault Genel Müdürü Berk Çağdaş: Satışlar yükseliyor

Renault Grubu olarak hedeflerimiz doğrultusunda markalarımızın pazar paylarını artırmayı sürdürüyoruz. Renault, Ocak-Ekim 2016 itibarıyla 77 bin 287 adet satış rakamı ile binek otomobil lideri konumunda. Binek+hafif ticari araç toplam pazarda ise 87 bin 861 adet satış ile pazar payında geçen yıla göre 0,4 puan artış kaydetti. Dacia ise 2016 yılının aynı döneminde toplam pazarda elde ettiği 0,3 puan artış ile marka sıralamasında 8. sırada yer alıyor. Renault Grubu olarak ise binek+hafif ticari toplam pazarda payımızı, geçen yıla göre 0,7 puan arttırarak yüzde 17,1 pazar payına ulaştık.