Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik: Yıl içinde 7 yeni model getirecek

Opel, Avrupa genelinde 1 milyon adetlik satış rakamına, Kasım ayında ulaşarak 2015 yılı sonucunu 1 ay önce yakaladı. Mokka X 2017 yılı satış hedefi 9 bin adet olarak belirledik. Opel markasının 2014’te otomobillerinin ortalama yaşı 4,7 iken, 2016 sonu itibarıyla bu ortalama 2,9 oldu.

2017’de 7 yeni modeli Türkiye pazarına sunacağız. 2016, Opel markamız için hem ülkemizde hem de Avrupa genelinde olumlu geçti. Ülkemizde ve birçok Avrupa ülkesinde satışlarımızı ve pazar payımızı artırmayı başardık. Avrupa genelinde 1 milyon satış rakamına, geçene seneden bir ay önce, kasım başında erişmeyi başardık. Satışlarımızın pazarın genelinden daha hızlı büyümesi bize 2017 için güven aşılıyor. 2016’nın son çeyreğinde pazara sunduğumuz B-SUV modelimiz Yeni Mokka X 2017’de markamıza güç katacak önemli kozlarımızdan. Yeni Mokka X modelimiz bir önceki modelin önemli özelliklerini korurken bunların üzerine yeni geliştirmeleri de bünyesine ekledi. Bu modelimizle 2017’de 9 bin adede yakın satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. SUV pazarı sadece ülkemizde değil Avrupa genelinde de önemli yükseliş gösteriyor. 

HEYECAN VEREN MODELLER

Mokka’yı müşterilerimizle ilk defa buluşturduğumuz 2012 yılında Avrupa genelinde toplam SUV pazarı yaklaşık 450 bin adetken, günümüzde bu rakam yaklaşık olarak 1 milyon 250 bin. Pazarın bu kadar kısa zaman süresinde yaklaşık üç kat büyümesi bu trendin 2017’de de süreceğine işaret ediyor. 2020 yılına kadar 29 yeni model ve 17 yeni motor sunacağımız büyük ürün atılımımız kapsamında 2017 yılında da müşterilerimizi heyecan verici yeni modellerimizle tanıştıracağız. Bu modellerin başında ilk defa Mokka X ile anmaya başladığımız “X” takısına sahip olacak B ve C crossover modellerimiz olacak. “X” geleneksel gövde tasarımlarına göre daha cesur, daha maceracı ve dayanıklı bir karakteri vurguluyor. C modelimizle ilgili bilgiler için ise meraklılarımızın biraz daha beklemesi gerekecek. Tamamen yeni bu iki yeni modelimiz ile büyüyen crossover pazarında müşterilerimize iki çarpıcı alternatif sunacağız. 

SIFIR EMİSYON 500 KM MENZİL
2017’de Avrupa genelinde ismini sıkça duyacağımız bir diğer modelimiz ise Paris Otomobil Fuarı’nda tanıttığımız elektrikli otomobilimiz Ampera-e olacak. Sıfır emisyon değeriyle çevreci kimliğini ortaya koyan modelimiz, 360 Nm tork ve 206 beygir gücüyle de yüksek performans vaat ediyor. Mühendislerimizin batarya teknolojilerinde katettiği önemli mesafeler sayesinde Ampera-e tam 500 km menzile sahip. Bu değerle en yakın rakibine 100 km fark atıyor. Ampera-e, elektrikli ulaşımın artık geniş kitlelere yayılma zamanının geldiğinin bir kanıtı.