Nissan Genel Müdürü Sinan Özkök: SUV’lar ile büyümeye devam

Nissan olarak, 2015 senesini yüzde 2,7 pazar payı ile tamamladıktan sonra 2016’ya hızlı bir başlangıç yaptık ve ilk çeyrek sonunda yüzde 3,4 pazar payına ulaştık.

Yılın ilk döneminde 2 yeni model olan Navara ve Pulsar lansmanları ile ürün gamımızı kuvvetlendirdik. Qashqai artan rekabete karşın 10’uncu yılında da pazarın en çok satan SUV modeli konumunda. X-Trail ve Juke modellerimiz de kendi segmentlerinde podyumdalar. İlk 10 ayın sonunda toplam pazar yüzde 1 düşerken, Nissan olarak biz satışlarımızı yüzde 13 artırdık. 22 bin satış adedine yaklaşmış durumdayız. Geçen yılı 26 bin 400 adetlik rekor satış hacmiyle kapattıktan sonra bu artış trendini korumayı ve yıl sonuna kadar geçen yılın yüzde 10 üzerinde satışa ulaşmayı hedefliyoruz.

BÜYÜMEYE ODAKLANDI

2017 yılının da 2016 yılı ile benzer şekilde kapanacağını düşünüyoruz. 2017 yılında da yine yüzde 10 büyümeyi hedefleyerek rekor kırmayı planlıyoruz. Nissan olarak biz, özellikle teknolojik gelişim ile üst segmentlerde gördüğümüz birçok yeniliği B segmentine kadar getirdik. Sürüş güvenliği ve konforu ile müşterilerine çok daha heyecan verici, araçlarından aldıkları keyfi artıran bir deneyim yaşatmak en büyük amacımız. 2016’da ürün gamımızı genişletme konusunda büyük bir yol aldık. Uzun yıllardır başarıyla yürüttüğümüz SUV’da liderliğimizin yanında, tecrübeli olduğumuz pick-up segmentinde de sürdüreceğiz.