Lüks pikaplar SUV’ların tahtına göz dikti

Türkiye pazarında da satış adetleri yükselmeye başlayan lüks pick-up sınıfında büyük oyuncuların neredeyse hepsi yenilendi.

*Dizel motorları, otomatik şanzımanları ve geniş yapılarıyla lüks pick-up’lar SUV modellerden pay almaya bu yıl da devam edecek.

Özellikle Amerika ve Asya pazarının gözde araçları Pick-up modelleri, son yıllarda ülkemizde de satış adetlerini yükseltiyor. Kaslı görünüşleri, dört tekerlekten çekiş özellikleri ve binek otomobilleri aratmayan sürüş karakterleriyle pick-up’lar aynı zamanda hobi sahiplerinin de gözdesi. Gerektiği zaman geniş bir yükleme alanı sunan taşıma kabinleri ve rahat oturma düzeniyle günümüz pick-upları konfor ve güvenlik açısından çıtayı da yükseltiyor. Türkiye pazarında yıllık toplam satışları 15 bin adetlere ulaşan modeller birbiri ardına yenilendi. Pazarın önemli oyuncularının tümüyle elden geçirilip, yeni özelliklere kavuşmasıyla birlikte bu sınıftaki rekabetin daha da artması bekleniyor.

NiSSAN NAVARA iDDiALI GELDi

Lüks pick-up savaşları yenilenen Nissan Navara ile yeni bir boyuta taşınmaya hazırlanıyor. Yeni Nissan Navara NP300, sınıfının en geniş yükleme alanı ve geliştirilen özellikleriyle dikkat çeken bir model. Bir önceki modele kıyasla yumuşatılan ve daha modern bir görünüşe kavuşan Navara, eski versiyondan 67 mm daha geniş tasarlanmış. 2.3 lt dCi motorun 158 ve 187 beygir gücündeki iki versiyonu kullanılırken, motorun yakıt tüketim değerlerinin eski versiyona kıyasla yüzde 24 düşürüldüğü belirtiliyor.