2017 Lüks, güvenli ve tutumlu modeller yılı olacak

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan otomotiv, 2017 yılı yine önem taşıyacak sektörlerden biri olacak.

Otomotiv pazarının 2017 yılında, 2016 yılıyla benzer bir performans sergileyeceğini öngörüyoruz. Hem toplam pazar hem de premium segment bazında yaklaşık aynı adetlerin gerçekleşeceği bir 2017 yılı bizi bekliyor. Volvo Car Turkey olarak biz ise pazara yeni sunduğumuz ürünlerimiz ile pazar payımızı arttırmayı hedefliyoruz. 

2020 VİZYONU

Volvo Cars olarak üç ana başlığın otomobil dünyasının geleceğini şekillendireceğine inanıyoruz; elektirifkasyon, bağlanabilirlik (connectivity) ve otonom sürüş. Bu özelliklerin bizi de 2020 vizyonumuza taşıyacağını düşünüyoruz ve bütün bu başlıklar altında lider olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunların yanı sıra 2020 vizyonumuza doğru sağlam adımlarla ilerlememizi sağlayacak güvenlik teknolojilerimize de önümüzdeki yıllarda yenileri eklenecek. Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi (SPA) ile başladığımız elektrifikasyon ile ilgili çalışmalarımıza tamamıyla yeni 40 serisine odaklandığımız yeni Kompakt Modüler Mimari (CMA) üzerinde inşa ettiğimiz modelleriyle devam edeceğiz. Volvo Cars olarak böylece, hem plug-in hem de tam elektrikli motor konfigürasyonlarını desteklemek için tasarlanmış iki ayrı araç mimarisine sahip dünyadaki sayılı otomobil üreticilerinden biri olacağız.

ÜRÜNLER YENİLENİYOR
Önümüzdeki yıl sunacağımız modelimiz yeni V90 Cross Country bizi heyecanlandıran bir başka konu. Pek çok kullanıcımızın gözünde bir Volvo otomobilin kendini gerçek ifade edişi bir konsept olan Cross Country’yi V90’a uyarlayarak pazardaki en yetenekli ve en konforlu premium all road otomobile ulaşacağımıza inanıyoruz. Yeni modelimiz Türkiye’de 2.0 lt 235 beygir gücünde, AWD motorla sunulacak. V90 Cross Country’i ilerleyen yıllarda SPA platformumuz üzerinde geliştirilmiş diğer modeller takip edecek. Özetle şunu diyebiliriz; önümüzdeki 4 sene içinde mevcut ürün gamımız tamamen yenilenmiş olacak ve hatta şu anda yer almadığımız segmentlerde de bizi ön sıralara taşıyacak ürünlerimizi sunacağız. 


Hedefimiz çok iddialı

“Volvo Cars daha önce yaptığı açıklamada 2025 yılında global ölçekte 1 milyon adet elektrikli otomobil satmayı planladığını açıklamıştı. Ayrıca, markamızın güvenlikte de çok iddialı hedefleri bulunuyor. Yaptığımız Ar-Ge çalışmaları, yeni teknolojiler sayesinde 2020’den itibaren trafik kazalarında bir Volvo’nun içinde kimsenin hayatını kaybetmemesi için emin adımlarla ilerliyoruz”