Burgan Bank ticari ve kurumsal bankacılıkta büyüyecek

Sektörün üzerinde büyümek istediklerini belirten Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, “Hedeflerimizin odağında ticari ve kurumsal bankacılık var” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sektörünüzü nasıl etkiliyor?

Türkiye’de sağlam bir sisteme oturmuş olan bankacılık sektörü, yüksek aktif kalitesi ve güçlü mali yapısıyla son derece başarılı bir sektördür. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin hemen akabinde tüm bankaların sistemlerinde hiçbir aksamaya mahal vermeden hizmet vermeye devam etmiş olması bu yapının gücünü göstermiştir. 

AKTİF BÜYÜKLÜĞÜ YÜZDE 10 ARTTI

Bankanızın 2016 performansını değerlendirebilir misiniz?

2016 yılında IT yatırımları gerçekleştirdik ve şubelerimizi daha iyi lokasyonlara taşıdık. Üçüncü çeyreğimizde aktif büyüklüğümüz geçen yılın aynı dönemine göre yıllık yüzde 10 artışla 12,6 milyar TL’ye, nakdi kredilerimiz yüzde 11 artarak 10,3 milyar TL’ye, toplam mevduatımız yüzde 9 artışla 6,7 milyar TL’ye yükselerek net kârımız, 40,4 milyon TL olarak gerçekleşti. Bu sonuçlarla üçüncü çeyrekte de krediler bazında sektör ortalamasının üzerinde büyüme kaydettik. 

YATIRIMLARIN MEYVESİNİ YİYECEK

2017’de bankanızın büyüme planları ve öncelikleri neler olacak?

Burgan Bank olarak, 2017 yılında sektör üzerindeki büyüme hedefimiz doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz. Büyüme hedeflerimizin odağında ticari ve kurumsal bankacılık alanları var. Ayrıca leasing tarafı da büyüme planlarımız içerisinde önemli bir kalem olacak. Burgan Bank olarak odaklandığımız diğer alan ise bireysel bankacılık tarafında dijital kanallar olacak. Bu yıl personel sayımızda yüzde 10’luk bir artış düşünüyoruz. 


Bankanız dijital ve mobil bankacılıkta hangi noktada bulunuyor?
2016 yılında teknoloji alanında önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Bu alandaki bilgi teknolojileri(BT) yatırımımızın toplamı 16.8 milyon lira olup, yeni nesil IB, mobil bankacılık, tablet bayi, web’den kredi,  PTT kanalları ürünleri geliştirildi ve buna ilave olarak tüm  ATM’lerimiz  yenileniyor. 2017 geçtiğimiz yıl içerisinde dijital ve online bankacılık alanlarında yaptığımız yatırımlar ve yeniliklerin meyvelerini toplayacağımız bir sene olacak. 

Not kuruluşları siyasi gündemden etkileniyor

Reyting kuruluşlarının Türkiye’nin notunu düşürmelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu kuruluşların aksiyonları siyasi gündemden de etkileniyor. Her ne kadar bu notlara tepkili olsak da; bu notların global yatırımcılar tarafından bir noktaya kadar dikkate alındığını unutmamak gerekiyor.

Dövize yatırımda ısrar etmeyin

Bireysel yatırımcılara tavsiyeniz nedir?

Bireysel yatırımcılara şunu hatırlatmak gerek; yatırımın vadesi uzun olur; bugün alayım yarın satayım diyorsanız bu yatırım değil spekülasyondur; kötü bir şey değildir ama risklidir. Öncelikle şahsi bilançolarına göre hareket etsinler; yani döviz gelirleri yoksa döviz borçlanmasınlar, ama kurun bu seviyesinde döviz yükümlülükleri yoksa da dövize yatırım yapmakta ısrar etmesinler. Yatırım vadesi ve risk algısına göre hisse senedi piyasasında oluşan fırsatlardan yararlanılabilir.