Kadim şehrin değişen çehresi

Terör örgütlerine verdikleri destek nedeniyle görevden alınarak cezaevine konulan belediye başkanlarının yerlerine İçişleri Bakanlığı tarafından atanan kayyumlar, kısa sürede verdikleri hizmetlerle bölge halkının yüzünü güldürdü.

Veysel KOÇ / Diyarbakır

Atandıkları belediyeleri terör örgütü yandaşlarından temizleyen kayyumlar, belediyelerin yıllarca vermediği hizmetleri kısa sürede vermeye başladı. Göreve başlar başlamaz verdiği hizmetlerle dikkatleri üzerine çeken kayyum 30 Ekim’de tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başkanı yerine atanan Cumali Atilla oldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanmasının ardından belediyecilik hizmetlerine jet hızıyla başlayan Atilla’nın dikkat çeken icraatlarından bazıları ise şöyle: 


-Belediyede terör örgütünün talimatları doğrultusunda hareket eden ve işçilerin çalışmasını engelleyen daire müdürlerini görevden alarak yerlerine yeni müdürler atadı. 

-Belediyede vatandaş yerine örgüte hizmet eden, kadroda görünüp maaş alan ama işe hiç gelmeyen personelin işine son verdi. Daha önce çeşitli gerekçelerle işçilerden kesilip terör örgütüne aktarılan haracın önüne geçip, işçilerin maaşlarını eksiksiz almasını sağladı. 

-  Şehir içi ulaşımında sıkça kullanılan belediye otobüslerinin seferlerini arttıran Atilla, perşembe günleri yapılan mezarlık ziyaretlerine ücretsiz otobüsler tahsis etti. 
-  Diyarbakır’da yıllarca asfalt yüzü görmeyen caddeleri ilk etapta asfaltlayan Atilla, merkezi yerlerdeki orta refüjleri de elden geçirdi. Şehir merkezinde 90’lı yıllarda yapılan ve pas içerisinde olan bariyerleri boyattı. Temizlik işçilerinin sorumluluk alanlarındaki görevlerini eksiksiz yerine getirmesi talimatını veren Atilla, görevini aksatanlar hakkında işlem yapılacağı uyarısında bulundu. 
-  Engellilere özel bir önem veren Atilla, engelli vatandaşların özellikle trafiğin yoğun olduğu caddelerde karşıdan karşıya daha rahat geçebilmeleri için sesli trafik ışıkları yerleştirdi. İhtiyaç sahibi bazı engellilere akülü tekerlekli sandalyede hediye etti. 
- Yıllarca Türkiye’nin en pahalı içme suyunu kullanan Diyarbakırlılar, Atilla’nın talimatıyla su faturalarına eklenen TÜFE’yi kaldırmasıyla daha ucuz içme suyunu kullanmaya başladı. 
- Terör örgütü ve siyasi uzantıları tarafından üst olarak kullanılan ve kaos planlarının yapıldığı Diyarbakır Konuk Evi’ni de boşalttı. 

Cumali Atilla Diyarbakır'a kayyum olarak atanmasının ardından kenti gezerek eksiklerini tespit etti.