Vincent Aboubakar Şenol Güneş faktörüyle 25 gol atar

Güçlü ve çabukluğuyla öne çıkan Vincent Aboubakar, bitiricilik konusunda sıkıntı yaşıyor. Ama Teknik Direktör Şenol Güneş faktörüyle bu sorununu hallederse, 25 gol atma potansiyeli var.

1

H.HAKAN EYÜPOĞLU

Demba Ba, Mario Gomez... Şimdi de Vincent Aboubakar... Siyah-beyazlı taraftarların özlemle beklediği yeni golcüsü Vincent Aboubakar oldu. Kamerunlu forvet, geçtiğimiz sezon 26 golle kral olan Gomez'i aratmaması için alındı. Bu nedenle üzerinde çok büyük bir yük olan Vincent Aboubakar, nasıl golcü? İşte 'Kara Boğa'nın artıları ve eksileri:

*Kara Boğa lakabını boşuna almadı. Yıkılması zor bir fiziğe sahip olan Kamerunlu, pozisyon alma konusunda kendini Porto'da çok fazla geliştirdi.

*Güçlü fiziğinin yanı sıra hızı ve çabuk ayakları da en büyük avantajı... Spor Toto Süper Lig'de onu durdurabilecek savunma oyuncusu yok gibi.

SAKATLIK SORUNU HİÇ ÇEKMİYOR

*Ülkesi Kamerun'da "Samuel Eto'o'nun varisi" olarak gösteriliyor. Şu ana kadar milli takımda rakip ağları 13 kez havalandırdı. Gomez ve Eto'o gibi son vuruşlarda bitirici değil... Ama Şenol Güneş faktörüyle bu sorununu çözerse, bu ligde 25 gol atacak potansiyeli var.

*Mario Gomez gibi büyük maçları seviyor. Şampiyonlar Ligi'nde 10 maçta 755 dakika sahada kaldı. Altı gol kaydetti.

*Sakatlık sorunu çok fazla yaşamıyor... Kariyeri boyunca sadece iki kez sakatlandı. Toplamda 19 gün futbol oynamadı.

*Kariyerinin daha başında olduğu için büyük kulüplerde oynama hedefi hala devam ediyor. Bu yüzden de Beşiktaş'ta başarılı olmak zorunda...