Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin Lucas Lima düellosu

Trabzonspor'un transferi için sponsor bulduğu Brezilyalı Lucas Lima için Fenerbahçe teklif yaptı.

1

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın bizzat istediği Brezilyalı genç yıldız Lucas Lima için Fenerbahçe'nin de atağa geçtiği ortaya çıktı. Bordo mavili ekibin kurmayları, Santos kulübü ve genç futbolcuyla prensipte anlaştı. Ancak devreye giren Fenerbahçe, oyuncunun Almanya ve Türkiye haklarını elinde bulunduran menajer Hayko Ertür ile temasa geçti. Yapılan görüşmelerin sonunda ibre Fenerbahçe'ye döndü.

Trabzonspor kaynak buldu

Lucas Lima için kulübün kasasından para çıkarmak istemeyen Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, İstanbul merkezli büyük bir şirketle sponsorluk üzerinde anlaştı. Şirket, Lima'nın bonservis maliyetinin tamamını karşılayacak. Lima'nın bonservis haklarının yüzde 30'u Santos'ta, yüzde 70'lik bölümü ise bir kişinin elinde. Her iki tarafla da görüşmeleri yürüten menajer Hayko Ertür, satış konusunda anlaşmanın sağlandığını açıkladı. İstanbul merkezli şirket de bonservisin tamamını ödeyerek yıldız oyuncuyu Trabzonspor'a hediye edecek.

Fenerbahçe'nin teklifi işleri karıştırdı

Gelecek sene takımda büyük bir revizyona gidecek olan Fenerbahçe de Lucas Lima için devreye girdi. Trabzonspor'un transferdeki ilerleyişini dikkate almayan Fenerbahçeli kurmaylar da menajer Hayko Ertür ile temasa geçerek transferin şartlarını öğrendi. Yaklaşık 8.5 milyon euro bonservis bedeline mal olacak oyuncu için Fenerbahçe'nin teklifinin 6.5 milyon euroya çıktığı ve görüşmelerin bu noktada tıkandığı belirtiliyor. Diego'yu da takasta kullanmak isteyen Fenerbahçe'nin teklifine sıcak bakan Santos'a karşılık bonservisin büyük kısmının özel kişilerde bulunması bu takasın gerçekleşmesini zora sokuyor. Menajer Hayko Ertür, nakit 6,5 milyon euroya çıkan Fenerbahçe'nin rakamı yüksetmesi ya da takaslı formülde Diego ve artı parada artışa gitmesi halinde transferin gerçekleşeceğini söyledi. 

Lima'dan ayrılık mesajı

Lucas Lima, Santos'un Sao Paulo ile oynadığı maçın ardından kendi kulübünün yönetimine mesaj gönderdi.

Lucas, "Şimdilik buradayım. Ancak takımdan ayrılmak istiyorum. Artık Avrupa'da futbol oynamayı hedefliyorum. Gelen birçok teklif var. Umarım kulübüm bunlardan birini kabul eder" dedi.

PSG ve Benfica gibi takımların da ilgilendiği yıldız futbolcu için Sarı-Lacivertliler'in planı hazır.Fenerbahçe'nin Santos'a, eski oyuncusu Diego Ribas'ı takasta kullanarak bir teklif sunması bekleniyor.

Fotospor