'Terör değil futbol şehri olmak istiyoruz'

Galatasaray'ın rakibi Dersim, Tunceli'nin tüm imajını değiştirmeye kararlı... Başkan Aran, ''Eğitimdeki başarı, turizm potansiyelimiz, ekonomideki başarı öykülerimizle anılmak, futbol ve turizmle kentimizi ileri taşımak istiyoruz'' diye konuştu.

1

SONER KAN

G.Saray'ın bugünkü rakibi Dersimspor, 2009 yılında kuruldu. Turkuaz-Beyazlılar'ın piyasa değeri 225 bin dolar. Muslera bile bu rakamın tam 62 katı. TFF 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Dersimspor'un Teknik Direktörü Mehmet Birinci, Trabzonlu. İnsanların Tunceli'ye karşı ön yargılı olduğunu düşünen Birinci, "Tunceli'nin terörle anılması kötü. Ben de ilk başta ön yargılıydım, ancak burada yaşamaya başlayınca ön yargımı aştım. Dersim çok güzel ve harika bir şehir. İnsanları misafirperver, dürüst, sıcakkanlı ve cesur. Herkesin buraya gelip, kentin güzelliklerini, kent insanının dürüstlüğü ve adamlığını görmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

OLDUĞUNDAN ÇOK FARKLI GÖSTERİLİYOR

Başkan Murat Aran da şunları anlattı: "Burada terör olayları var mı, var. Fakat Dersimliler, bu olayların bir an önce sona erip, barışın sağlanmasını istiyor. Tunceli'nin güzelliklerinin ön plana çıkmasını istiyor. Eğitimdeki başarımız, turizm potansiyelimiz, ekonomideki başarı öykülerimizle anılmak istiyoruz. Futbol ve turizmle kentimizi ileri taşımak istiyoruz. Dersim ismini duyan futbolcu, bir anda fiyatını ikiye hatta üçe katlıyor. Terör olayları, kentte futbolun gelişmesini engellediği gibi bizi de olumsuz etkiliyor."

GALATASARAY 10 BİN BİLET VERDİ

Başkan Murat Aran, G.Saray'ın kendilerine 10 bin bilet verdiğini açıkladı. Başkan Aran, kendilerine ayrılan bölümü dolduracaklarını, taraftarların da gereken tribün desteğini vereceklerine inandığını dile getirdi. 

KAPTAN BEŞİKTAŞ ALTYAPISINDAN

Dersim'in kaptanı İstanbul doğumlu Emrah Dursun. Beşiktaş'ın altyapısından yetişen Emrah, "Yenmek ya da yenilmek çok da önemli değil, asıl önemli olan Dersim'i en iyi şekilde temsil edebilmek" dedi.

DERS ALMAYIN VERİN!

G.Saray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, takıma Dersimspor maçı için uyarılarda bulundu. Trabzon maçı sonrası "Bize 3 tane ders verdiler" diyen Hollandalı teknik adam, Dersim'i küçümsemelerinin hata olacağını belirtip, "G.Saray kupa takımı, bu maç önemli. Sürpriz istemiyorum. Ders almayın bu kez ders verin, dikkatli olun" dedi. Riekerink'in Sinan, Linnes, De Jong, Hamit gibi isimleri görmek için özellikle oynatması bekleniyor.