Şike Davası'nda karar günü!

3 Temmuz 2011'de görülmeye başlanan Şike Davası'nda son güne girildi.

1

Yeniden görülmeye başlanan ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıklar hakkında kararın çıkması bekleniyor. 

Pazartesi günü görülen duruşmada savcı mütalaasını vermiş ve tüm sanıkların Şike Davası'ndan beraat etmesini istemişti.

"Şike Davası"nda 3 Temmuz süreciyle ilgili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yeniden yargılamada karar duruşması olması beklenen 6. celse bugün görülüyor. 

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde Fenerbahçeli taraftarlar büyük bir heyecanla davanın sonucunu bekliyor.

* Duruşma başladı

* Aziz Yıldırım, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu mahkeme salonunda... 
* Aziz Yıldırım, duruşma salonuna girince içeridekilere 'Merhaba' dedi.
* Savcının mütalaasına karşın avukat konuşmaları başladı
* Aziz Yıldırım: Onur mücadelesi yapan bir topluluk var burada. Artık adalet gerçekleşsin. Şahsım ve arkadaşların adına beraat istiyorum.
Olgun Peker: Bu davanın başlangıcı bir komplodur
* İlhan Ekşioğlu ve Ali Yıldırım: Avukatlarımın beyanına katılıyorum, beraatimi istiyorum
* Şu sıralarda Olgun Peker'in avukatı savunma yapıyor.
* Karar için mahkemeye ara verildi.

TRABZONSPOR İTİRAZ EDEBİLİR

Bugün görülecek duruşmada mahkeme hakiminin, savcının mütalaası sonrası sanıklar hakkında beraat kararı vermesi bekleniyor.

Davadan beraat kararı çıkması durumunda Trabzonspor'un, bu karara itiraz olarak Yargıtay'a başvurması da söz konusu. Davanın sanıklarının ise 3 Temmuz sürecinden mağdur oldukları gerekçesi ile dava açmalarının gündemde olduğu belirtildi.

Ayrıca, Fenerbahçe'nin de şike iddiaları ile 3 yıl Avrupa'dan uzak kaldığı gerekçesi ile hem Türkiye Futbol Federasyonu'na hem de UEFA'ya ayrı ayrı tazminat davaları açabileceği kaydedildi.

AZİZ YILDIRIM BIRAKACAK MI?

Fenerbahçe'nin mayısta yapılan son yapılan seçimlerinde beraat kararı verilmesi halinde başkanlığı bırakacağını açıklayan Aziz Yıldırım'ın ne karar alınacağı da hem Fenerbahçe hem de futbol kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Fenerbahçe camiasının önemli isimlerinden Ali Koç, Aziz Yıldırım sonrası dönemde Fenerbahçe başkanı olacağını açıklamıştı.

AZİZ YILDIRIM ADLİYEDE