Salih Dursun'dan Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart

Galatasaray - Trabzonspor maçı bir skandala dönüştü, Salih Dursun, Hakem Deniz Ateş Bitnel'e tarihi hareket yaptı.

1

Deniz Ateş Bitnel olan penaltıyı vermedi, olmayanı verdi. Erkan Zengin gol yaptı. Özer Hurmacı hatalı kararla atıldı. Podolski eşitliği buldu. Aykut Demir kırtmızı kart gördü. Umut Bulut kendini attı. Penaltıya kızan Cavanda ve Salih Dursun atıldı. Selçuk İnan işi bitirdi.

1 MAÇTA 8 HATA

 
22' Sabri eliyle Marin’i itti. Deniz Ateş Bitnel penaltıyı vermedi.

24' Erkan Zengin, topun üstüne basıp düştü. Koray’ın müdahalesi yoktu. Bitnel olan penaltıyı telafi etmek için olmadık penaltıyı verdi.

49' Top, Özer’in göğsüne geldi. Hakem yanlış karar verdi. Özer elleri arkada itiraz etti. Sarı kart gördü.

59' Özer’in Carole’e hareketi faul değil. İkinci sarıdan kırmızı gördü. Karar yanlış.

59' Özer'in kırmızı kart gördüğü pozisyona itirazlarını sürdüren Aykut Demir sarı kart gördü.

70' Topsuz alanda Lukas Podolski ile tartışan Aykut, ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

86' Wesley Sneijder'in ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazına hareketlenin Umut, Cavanda'nın müdahalesi olmadan kendini yere attı. Hakem penaltı verdi.

86' Cavanda, itiraz ederken, Deniz Ateş Bitnel’in göğsüne göğsüyle vurdu. Direkt kırmızı kart gördü. Salih, hakemin eline vurup kırmızı kartını aldı. Trabzonlu oyuncu, Deniz Ateş Bitnel’e kırmızı kart gösterdi. Bitnel kartı alıp, Salin Dursun’u attı.

İSYAN DEĞİL DEĞİŞİMİN SEMBOLÜ

TRABZON Başkanı Muharrem Usta, Salih Dursun’un Deniz Ateş Bitnel’e kırmızı kart için şunları söyledi: “Bakın bu (dün) akşam dünyaya rezil olan Türkiye’nin futboludur. BBC, Bild, The Sun ve Daily Mail. Salih Dursun Türk futboluna kırmızı kartı göstermiştir: Bu bir isyan hareketi değil, değişimin sembolüdür. Bütün dünyada bu dönüyor.”

5.9'LA HAKEMLİĞİ BİTTİ

Deniz Ateş Bitnel, gözlemciden son 10-15 yılın en düşük notu olan 5.9 alıyor. Bu notla yüzde yüz sezonu kapattı, hakemlik kariyeri de sona eriyor.

DENİZ Çoban’ın Kasımpaşa-Çaykur Rize maçında yaptığı hata sonrası hakemliği bırakma jesti dün Deniz Ateş Bitnel’den de beklendi. Bitnel’in hakemlik kariyerine, gözlemcisi İlham Kaplan nokta koyacak. Kaplan’ın Bitnel’e “Çok zayıf performans, kabul edilemez” anlamına gelen 5.9 puan vermesi gündemde. Son 10-15 yılda üst klasman hakemleri bu kadar düşük not almadı. Bu not ile birlikte Bitnel bu sezonu kapattı. Ancak 33 yaşındaki Bitnel’in hakemlik kariyeri de dün geceki maçla birlikte sona erebilir.

YETERLİ Süper Lig tecrübesi olmamasına rağmen kısa sürede basamakları tırmanan Deniz Ateş Bitnel’e bir darbe daha geliyor. Hakemliği bırakmazsa FIFA kokartı elinden alınacak.

HADİ ÇIKIN GİDELİM

 
Selçuk’un penaltıyı gole çevirmesinin ardından “Hadi çıkıp gidelim” diyen Erkan Zengin ve arkadaşları santrada topu G.Saraylılar’a bıraktı. Sarı-Kırmızılılar, top çevirirken tribünden oley sesleri yükseldi. Trabzonlular topa hareketlenmedi. Sadece Yusuf pres yapmak istedi ama arkadaşlarının uyarısıyla o da maçı bıraktı.

1 DAKİKAYI BİTİRMEDİ

DENİZ Ateş Bitnel maçın sonuna 1 dakika ilave etti. Ancak Trabzonlu oyuncuların protestosu üzerine 1 dakika dolmadan maçı bitirdi.

OTOPARKTAN KAÇIRDILAR
 
G.SARAY-Trabzon maçının olay hakemi Deniz Ateş Bitnel’e TT Arena’da saldırı olmaması için olağanüstü güvenlik tedbirleri alındı. Anında kriz yönetimi prosedürünü hayata geçiren Emniyet Müdürlüğü, adeta OHAL ilan etti. Hakemlerin çıkacağı mixzone alanına ilk defa çok sayıda Spor Şube polisi sokulup, çembere alındı. Fakat bu tedbire ek olarak Bitnel ve yardımcıları mixzonedan değil direkt otoparktan kaçırıldı.
 
MHK’DA GÜNDEM İSTİFA

MERKEZ Hakem Kurulu, Kuddusi Müftüoğlu başkanlığında yarın toplanacak. MHK’nın olağanüstü toplantısında gündem, istifa. Kurul üyeleri, G.Saray-Trabzon ve sezon boyunca yaşanan hakem hataları için “Malzeme bu” derken, MHK’nın istifa etme ihtimali çok güçlü.