Rıdvan Dilmen'den sert eleştiri!

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe’nin evinde Kasımpaşa ile 0-0 berabere kaldığı maçtan sonra Ntvspor’da yayınlanan %100 Futbol programında değerlendirmelerde bulundu.

1

Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışından kopmak için çok uğraştığını söyleyen Rıdvan Dilmen, ‘’Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı kalmadı.Fenerbahçe’nin rakibi artık Başakşehir, Antalyaspor ve Galatasaray oldu. Bu maç için ‘’Bol hareket, yok bereket’’ diyebiliriz.Oyuncular pozisyonları sonuçlandıramadı.’’ dedi. 

‘’AMBALAJ LAFLARI BIRAKALIM’’

Koşu mesafelerinin abartıldığını belirten Rıdvan Dilmen ‘’Ben bilime karşı değilim. Fakat bu işler koşu mesafeleriyle falan olmaz. Dün Galatasaray 118 kilometre koşmuş ama sezonun en kötü maçını oynadı. Hikmet Karaman’ın takımı dün 120 kilometre koşmuş. 120 kilometre koşuyorsun ama küme düşüyorsun. O iş nasıl olacak ? Türkiye’de artık yöneticileri de kandırmışlar. Yöneticiler bile maçtan sonra takım çok koştu diye seviniyor.’’ diye konuştu.

‘’SEYİRCİ MAÇA NİYE GELSİN?‘’

Bugünkü maçta seyirci sayısının çok az olmasıyla ilgili sorulan soruya Dilmen ; ‘’Bu durumdan başkanından oyuncusuna kadar herkes sorumludur. Niye taraftar gelmiyor demesin kimse. Taraftar bu oyuna, bu puan durumuna niye gelsin ? Mutsuz olmak için mi gelsin? Çok Fenerbahçeli mutsuz. Bunun nedenleri araştırılmalı.’’ cevabını  verdi.

‘’FENERBAHÇELİ FUTBOLCULAR KORKUYOR’’

Dilmen, Fenerbahçeli futbolcuların korkak oynadığını belirterek ‘’Oyuncular korkak,telaşlı,acemice oynuyor.Bunun nedeni psikolojik etkenler. Çoğu futbolcu tecrübeli olmasına rağmen tecrübesiz gibi oynuyor. Sorumluluk almıyorlar. Fenerbahçe’yi iç sahada hiç bu kadar kötü gördünüz mü ?’’ ifadelerini kullandı.

‘’ÖNÜMÜZDEKİ YILIN PROJESİNİN YAPILMASI LAZIM’’

Fenerbahçe’nin ekonomik krizlerden sonra teknik direktör tercihlerinde hep yanlış yaptığını söyleyen Rıdvan Dilmen ‘’Havuzunuzda 5 oyuncu var mı? Koskoca Fenerbahçe devre arasında oyuncu alıp, satamadı. Bu kadro 37 puanlık bir kadro değil. Yönetim basketbolla ilgili çok iyi tercihler yapmış fakat futbolda öyle değil. Ortada bir başarı yok ama Dick Advocaat ile sözleşme yeniliyorsun. Ortada bir başarı var, Fenerbahçe olağanüstü bir futbol oynuyor da benim mi haberim yok ? Antrenör konusunda da sağlıklı kararlar vermek lazım.’’ yorumunda bulundu.