O bir sanatçı: Quaresma

Norveç'e inanılmaz bir gol atan Quaresma, Portekizliler'i mest etti. Q17'yi maçın yıldızı seçen Portekiz basını, 32 yaşındaki oyuncuya övgüler yağdırdı.

1

RİCARDO Quaresma fırtınası Portekiz Milli Takımı'nda da devam ediyor. Sezon başında Siyah-Beyazlılar'a gelen ve şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Q17, tatilini kısa kesip, hemen Portekiz Milli Takımı'nın kampına katılmıştı. Bu hareketi nedeniyle takdir toplayan 32 yaşındaki oyuncu, Norveç ile oynanan hazırlık maçında resital sundu. Cristiano Ronaldo'nun yokluğunda Portekiz Milli Takımı'nın liderli olan Ricardo Quaresma, sol tarafı adeta koridora çevirdi. Norveç Milli Takımı'nda forma giyen G.Saraylı Martin Linnes'i adeta perişan eden Portekizli yıldız, 13. dakikada inanılması güç bir gole imza attı.

BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ OYUNCU

Portekiz'in 3-0 kazandığı maçta diğer golleri Guerreiro ve Eder kaydetti. Portekiz basını, karşılaşmanın yıldızını ise Ricardo Quaresma olarak belirledi. Yapılan ankette yüzde 52 oyla zirveye çıkan Ricardo Quaresma, Euro 2016'da Portekizliler'in en güvendiği isimlerin başında geliyor. Portekiz Milli Takım Teknik Direktörü Fernando Santos ise "Quaresma bizim için çok değerli bir oyuncu. Euro 2016'da bize çok büyük katkı sağlayacak" dedi.

 
''Güzel bir gol attım''

RİCARDO Quaresma, Norveç maçı sonrası şunları söyledi: "Ben sadece işimi yapmaya çalışıyorum. Santos ve ekibinin bana verdiği güvenle daha iyi mücadele ediyorum. Artık bu yolda daha sağlam adımlarla devam etmemiz gerekiyor. Gerçekten güzel bir gol attım.