'Namaz kıldığı için iftira attılar'

''Çocuk Müslüman, vecibelerini yerine getirmiş. Reytingi yüksek bir çocuk olduğu için bunun üstünden İslam'ı karalıyorlar. Ben de Türkiye'ye getirdim.''

1

KENAN KARCI- ÖZEL RÖPORTAJ

Darmstadt'ta kadro dışı bırakılan Ben Hatira hakkında Almanya'da çıkan 'DEAŞ sempatizanı' iddialarına G.Antep Başkanı İbrahim Kızıl, AKŞAM aracılığıyla cevap verdi: "Avrupa'da özellikle basın yayın, İslam'ı terörle bağdaştırmaya çalışıyorlar. İslamafobi yaymaya çalışıyorlar. Türk, Kürt, Alevi, Sünni... Hazreti Ali, Allah'ın aslanıdır. Alevi benim kardeşimdir. Ben, Hazreti Ali'yi kimseye bırakmam. Eti tırnaktan ayırmaya çalışıyorlar. İnsanları bölüp, kolay yutmak için bu nifakları soktular.  

ALET OLANLAR VAR

İslam dinini o kadar kötü gösteriyorlar ki, özellikle son yıllarda insanlar üzerinden böyle empoze ediyorlar. Namazında, niyazında olan herkesi terörle bağdaştırıyorlar. Maalesef bizim içimizde onların oyununa gelip, alet olanlar var. Irak'a bakın, güzelim Irak ne durumda. Saddam niye geldi, niçin gitti? Libya, Suriye öyle. Hepimiz İslamız, Müslümanız, aynı Allah, aynı peygamber, aynı kitap, aynı Kur'an ama bizi düşman ettiler.  

DEAŞ'I KURAN ONLAR

Ben Hatira bir Müslüman. İslam'ın farz kıldığı vecibeleri yerine getirdiği için... 'Müslümanları nasıl kötü gösteririz?' diye yapılan bir uygulama. Çocuk çok bilinen, reyting anlamında da tanınan biri olduğu için İslam dinini karalamak için bunu yaptılar. Çocuğa dedim 'Burası sizin eviniz, siz bizim kardeşimizsiniz.' Çok sevindiler. Bu çocuğu böyle yaptıkları için Türkiye'ye getirdim. DEAŞ'ı kuran kim? O zaman onlardandır. Adamı niye kovdular? DEAŞ'ı Türkiye Cumhuriyeti kurmadı."