Mustafa Denizli ve Fatih Terim rakip oluyor...

Mustafa Denizli ve Fatih Terim'in aynı sezon ligde takım çalıştırmadıkları ve asla rekabete girmedikleri iddia ediliyor ancak gerçek şu ki iki teknik adam birbirlerine rakip oluyor... Hem de 3 farklı sezonda toplam 7 kez.

1

VOLKAN TÜMKOR - AKSAM.COM.TR

Türk futbolunun iki efsane teknik direktörü olan Mustafa Denizli ve Fatih Terim'in kariyerleri boyunca aynı ligde takım çalıştırmadıkları ve birbirlerine asla rakip olmadıkları iddiası gerçeği yansıtmıyor. 

3 FARKLI SEZONDA 7 KEZ KARŞILAŞTILAR

İki hocanın kariyerlerine bakıldığında görülüyor ki; Denizli ile Terim, 3 farklı sezonda birbirlerine rakip oluyor ve toplam 7 maçta karşı karşıya geliyor...

Fatih Terim'in Galatasaray'ı şampiyonluğa, Mustafa Denizli'nin de Çaykur Rizespor'u Süper Lig'e taşıdığı 2012/13 sezonunun ardından ortaya çıkan "İlk kez rakip olacaklar" iddiası, Denizli'nin 2013/14 sezonu öncesi sürpriz şekilde istifa etmesiyle boyut değiştirerek "Birbirlerinin karşısına çıkmıyorlar" halini almıştı.

Jupp Derwall'in menajer olarak yedek kulübesinde yer aldığı 1987-88 sezonunda Galatasaray Teknik Direktörü olan Mustafa Denizli, bir sonraki sezon tek yetkili olarak Sarı-kırmızıları çalıştırırken, Fatih Terim de aynı dönemde Ankaragücü'nün hocasıydı.



Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Mustafa Denizli, Florya'daki 3. döneminde ilk idmanına çıktı.
 

ORTAK NOKTA GALATASARAY

1996-97 sezonunda ise bu kez Fatih Terim Galatasaray'ın, Mustafa Denizli ise Kocaelispor'un teknik direktörüydü. İki takım ligin 3. haftasında karşılaştıktan sonra Denizli, Milli Takım'daki görevi nedeniyle 8. haftada Körfez ekibinden ayrıldı.

LİGDE DENİZLİ KUPADA TERİM

İki teknik adam; 5'i ligde, 2'si kupada olmak üzere toplam 7 kez birbirlerine rakip olurken, Mustafa Denizli 3 galibiyet 2 beraberlikle lig maçlarında hiç kaybetmedi. Fatih Terim'se kupada oynanan iki maçı da kazanarak Denizli'nin Galatasaray'ını eledi.

İŞTE ARALARINDAKİ MAÇLAR

1987-88: Galatasaray(Denizli) - Ankaragücü(Terim): 3-1 (Lig)
     Ankaragücü - Galatasaray: 2-2 (Lig)
     Ankaragücü - Galatasaray: 2-1 (Kupa)
     Galatasaray - Ankaragücü: 1-3 (Kupa)

1988-89: Ankaragücü - Galatasaray: 0-1 (Lig)
     Galatasaray - Ankaragücü: 5-2 (Lig)

1996-97: Kocaelispor(Denizli) - Galatasaray(Terim): 1-1 (Lig)