Muharrem Usta'dan uçakta insanlık dersi

Trabzon-İstanbul uçağında kalkıştan 20 dakika sonra bir yolcu fenalaştı. Trabzonspor Başkanı hemen hastaya müdahale etti.

1

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, uçakta hayat kurtardı. Fırtına’nın başkanı seçildikten sonra gece gündüz demeden finansal ve sportif anlamda kulübünü kurtarmaya çalışan Usta, Bordo-Mavili takımın 90+5’te attığı golle Atiker Konyaspor’u 1-0 mağlup ettiği maçtan sonra İstanbul’a uçarken, başına geleceklerden habersiz, sadece galibiyetin keyfini çıkarıyordu. 61saat’in haberine göre, Usta’nın uçağı, 22.40’ta havalandı. Ancak kalkıştan 20 dakika sonra uçakta bir hareketlilik yaşandı.

"DOKTOR VAR MI?"

Yolculardan biri fenalaşmıştı. Hostesler yolcuya müdahale etmeye çalıştı ama başarılı olamadı. Bunun üzerine uçakta “Doktor var mı?” diye anons yapıldı. Kulak Burun Boğaz uzmanı olan Başkan Usta, bir an olsun tereddüt etmeden koltuğundan kalkıp, kim olduğunu bile bilmediği hastanın yanına gitti. Trabzonspor’un doktor başkanı, yolcuya gerekli müdahaleyi yaptı. Fenalaşan yolcunun fonksiyonları normale dönerken, Usta hosteslerden hastaya verilmesi için şekerli su istedi.

SIRA SENDE FIRTINA

10 dakikalık müdahalenin ardından Başkan, yolcuyu sakinleştirdi, telkinlerde bulunarak koltuğuna döndü. Havada bir yolcunun hayatını kurtaran Usta, koltuğunda yeniden Konya maçında alınan galibiyetin keyfine dönerken, fenalaşan yolcunun da durumunun iyi olduğu bildirildi. Bordo-Mavili taraftarların doktor olan Başkan Usta’dan uçakta yolcunun hayatını kurtarması gibi Trabzonspor’u da o eski şaşalı günlere döndüreceğine inançları iyice arttı.