Metin Albayrak: Mario Gomez de aynı süreçten geçti

Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak, geçtiğimiz sezon Mario Gomez'in de Aboubakar gibi bir süreçten geçtiğini hatırlattı ve Kamerunlu yıldızın Napoli maçıyla birlikte kendini bulduğunu söyledi.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak, İtalya temsilcisi Napoli ile yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında 2 gol atan Vincent Aboubakar'ın kendini bulduğunu söyledi.

 
Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Napoli ile deplasmanda  oynanan ve 3-2 kazandıkları UEFA Şampiyonlar Ligi maçında siyah-beyazlı forma  altındaki ilk gollerini atan Kamerunlu futbolcunun patlama yapmak için bir  kıvılcıma ihtiyacı olduğunu belirterek, "Her futbolcunun kötü dönemleri  olabiliyor. Mario Gomez de geçen sezon aynı süreçten geçti ancak o daha erken  açıldı. Hepimizin beklentisi yüksek. Takım da Aboubakar'a katkı sağlamaya  çalışıyor. Daha iyi olacağını düşünüyorum. Patlama yapması için bir kıvılcıma  ihtiyacı vardı. O kıvılcımın çaktığını düşünüyorum." diye konuştu.
 
Aboubakar'ın uyum sürecinin beklenenden uzun sürdüğünü ve  siyah-beyazlı futbolcunun İstanbul'a yeni alışmaya başladığını kaydeden Albayrak,  "Aboubakar çok önemli bir isim. Bazen adaptasyon süreci beklenmedik şekilde uzayabiliyor. Yeni bir ülkeye, yeni bir düzene alışmak kolay değil. Bir süre önce  kendisiyle yaptığım görüşmede bana "daha yeni iyi uyumaya başladım" demişti. Eşi  henüz geçen hafta İstanbul'a yerleşebildi. Saha dışı etkenler de bu sürecin  uzamasında etkili oldu." değerlendirmesinde bulundu.
 
"Napoli karşısında galibiyet bekliyorduk"
 
Napoli deplasmanına galibiyete inanarak gittiklerini dile getiren  Metin Albayrak, göreve başladıklarından beri tuğla üstüne tuğla koyarak bugünlere  geldiklerini belirtti.
 
Kamuoyunun aksine İtalya'dan 3 puanla döneceklerine inandıklarını  söyleyen Albayrak, şöyle devam etti:
 
"Yönetime geldiğimiz süreçten beri her sene tuğla üstüne tuğla koyarak  iyi bir futbol takımı inşa ettik. Beşiktaş hep üstüne koyarak, iyi oynayarak  başarı elde etti. Bu sene ligde üçüncü yıldızı takmak istiyoruz. Avrupa'da da  final oynamak gibi hedefimiz var. Bunu gerçekleştirmek için Avrupa'daki büyük  takımlarla eşdeğer mücadele etmek lazım. O yolda ilerliyoruz. O yüzden Napoli  galibiyeti önemliydi. Sadece Beşiktaşlıların değil Türk futbolseverlerin sevindiği bir galibiyet aldık."
 
Çıtayı yukarı çıkardıklarını anlatan Albayrak, "Napoli karşısında çok  iyi bir takım oyunu ortaya koyduk. Oyun disiplininden kopmadık. Önceden Avrupa'da  Türk takımları direnç gösteremiyordu, kalelerinde gol görünce dağılıyordu. Biz  artık öyle bir takım değiliz." dedi.
 
Albayrak, Avrupa'da adından söz ettiren bir takım olma hedeflerine  adım adım ilerlediklerini, ligde de şampiyonluğu istediklerini ifade ederek,  şunları kaydetti:
 
"Geçen sene kazandığımız şampiyonluk çok önemliydi. Ayrıca stadımız  yokken elde ettiğimiz şampiyonluk anlamlıydı. Henüz konuşmak için erken ama bu  seneki şampiyonlukla önümüzü iyice açarız. Hedefimiz bu sene de şampiyonluğu  kazanmak. Buna inanmak çok önemli. Taraftarlarımız da futbolcularımız da  yönetimimiz de buna inanıyor. Bu seneki şampiyonluk Beşiktaş'ı farklı bir boyuta  taşır."
 
İtalyan yetkililere tepki
 
İtalyan yetkililerin, Napoli maçını izlemeye giden Beşiktaşlı  taraftarlara büyük sıkıntı çıkardıklarını belirten Albayrak, "Tüm girişimlerimize  rağmen taraftarlarımıza büyük eziyet çektirdi. Kadın taraftarlarımızın küpelerine  kadar el koydular. Yönetim kurulu toplantısında İtalyanların bu davranışlarını  masaya yatıracağız ve bize düşeni yapacağız. UEFA, saygı ve ırkçılığa hayır diyor  ama bu söylemleri saha içinde kalıyor. Saha dışında tam aksi tutumlar görüyoruz."  ifadelerini kullandı.

AA