Lassana Diarra transferinde tek engel Gerkus

Diarra'yla anlaşan Galatasaray, yeni başkanın sert tavrıyla karşılaştı. Lass'a rest çeken ve indirime yanaşmayan Ilya Gerkus, transferi oldukça zora soktu.

1

Galatasaray, ön libero sorununu çözmek için Lassana Diarra'dan haber beklerken, Fransız yıldızın durumu arap saçına döndü. Lokomotiv Moskova ile 10 milyon euroluk ceza krizi yüzünden Galatasaray'a gelemeyen Fransız ön libero için yönetim, 2 günlük bir süre verdi...

Eğer yarın akşama dek Lassana Diarra sorununu kendi çözemezse, Aslan B planına geçecek ve maliyeti düşük ön libero ile golcü transferine odaklanacak. Peki Diarra'da son durum ne? İşte detaylar:

İKNA EDİLMESİ ZOR BİR ADAM!

*3 ay önce yeni sezon planlamasında ön liberoya Diarra ismi yazıldı... Görüşmeler yapıldı. Lass, 2 milyon euro ekstra imza parası istedi. Galatasaray da beklemeye geçti.

*Yönetim imza parasını ödemeyi kabul etti ama 15 Temmuz'da hain darbe girişimi oldu. Diarra, eşinin baskısıyla sıcak bakmadı.

*10 gün sonra Diarra ve eşi ikna edildi. İş 10 milyon euroluk cezaya geldi. Galatasaray, "Yarısını veririz" dedi.

*Diarra, Lokomotiv ile görüştü. Ancak Zenit'ten transfer yeni başkan Ilya Gerkus, Demir Lady Olga gibi değildi. İzin vermedi.

"YARIN AYRILIRSA ŞAŞIRMAM"

Marsilya Teknik Direktörü Franck Passi, Diarra'nın transferine yeşil ışık yaktı: "Ben kendisiyle konuştum. Bu benimle onun arasında kalacak. Her şey açık ve net. Eğer yarın ayrılırsa bu bir sürpriz olmayacak. Ancak transferin detaylarını sportif direktörümüze sorun.