Fenerbahçe'yi Allah korudu

Samandıra'ya meteor düşmesi ya da kulübü uzaylıların işgal etmesi dışında başına gelmedik felaket kalmayan Sarı-lacivertliler, bu kez havada ölümden döndü. Uçak, Budapeşte'ye acil iniş yaptı. Bahtsız.

1

SÜLEYMAN ŞEN

Hatırlayın 3 Temmuz'u, kumpası, kurşunlanmayı... Amerikalıların "Son Durak" filmi gibi... Felaketler Fenerbahçe'nin peşini bir türlü bırakmıyor. Hollywood yapımı olsa kesin Oscar alır. Sarı Kanarya'nın son gerilim filmi, dün saat 11.00'de başladı. Manchester United ile bugün Avrupa Ligi'ne oynayacağı maç için Sabiha Gökçen'de uçağa binen Fenerbahçe kafilesi, 2 saat sonra başlarına gelecek talihsizlikten habersizdi. Uçak havalandıktan iki saat sonra kabin görevlilerinden biri, Başkan Aziz Yıldırım'ın yanına geldi.

KARGAŞA YAŞANMADI

Görevli, "Başkanım, uçağın camına kuş ya da tespit edilemeyen bir cisim çarptı" dedi. Başkan Yıldırım, panik yapmadan sakince kabin görevlisini dinledi. Başkan'da en ufak bir korku emaresi yoktu. Yıldırım'ın bu soğukkanlılığı sayesinde pilotun "Teknik bir arızadan dolayı Budapeşte Havaalanı'na iniyoruz" anonsu sonrası, uçağın içinde kargaşa yaşanmadı. Bu takım kurşunlanmıştı. Uçağın kokpit camını tuzla buz eden kuş ya da kimliği tespit edilemeyen cisim Fenerbahçe'ye ne yapabilirdi ki! Uçak, Budapeşte'ye acil iniş yaptı. Pistte itfaiye ve ambulans bekliyordu. Ancak hiçbirine gerek kalmadı.

5 SAAT KAFEDE BEKLEDİ

Macar teknik ekipler, gelip uçağı inceledi. Uçağın camının değiştirip yoluna devam edeceği açıklandı ancak Budapeşte'de bunun için gerekli altyapı yoktu. Borajet, kafileyi Manchester'a götürmek için İstanbul'dan yeni bir uçak gönderdi. Büyükelçilik devreye girdi, futbolcuların rahatı için gerekli tedbirler alındı. Sarı-lacivertliler, alandaki kafede 5 saat bekledi. Uçak geldi, kargolar yüklendi ve Fenerbahçe 19.00'da Manchester seferine kaldığı yerden devam etti. Rötar nedeniyle Fenerbahçeli futbolcular idman da yapamadı.