EURO2016: Slovakya - İngiltere: 0 - 0

EURO2016'nın B Grubu üçüncü maçında Slovakya ve İngiltere karşı karşıya geldi. Karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

1

EURO2016 B Grubu son maçında İngiltere ile Slovakya karşı karşıya geldi. Stade Geoffroy Guichard'da oynanan mücadele 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı.


İngiltere, ikinci yarının başındaki 10 dakika hariç mücadelenin tamamında oyunun tek hakimiydi. Slovakya kalesinde inanılmaz bir baskı kuran İngiltere, Slovakya kalecisi Matus Kozacik'i geçemedi. Slovakya ise 45-55 arasında duran toplar ve kontraataklar ile tehlikeli olsa da bunları gole çeviremedi.

Bu sonucun ardından İngiltere 5 puan ile grup ikincisi, Slovakya ise 4 puan ile grup üçüncüsü oldu.

İNGİLTERE GOL HARİÇ HER ŞEYDE MÜKEMMELDİ

İngiltere maça baskılı başlayan taraf oldu ve sürekli gol aradı. Slovakya ceza sahası içerisinde sürekli tehlike yaratan İngiltere'de, Sturridge ve Vardy'nin sürekli deplase oyunları Slovakya adına zorlayıcı oldu.

Slovakya'nın kontraataklar yapmasına da izin vermeyen İngiltere, üstüste pozisyonlar yakalamaya başladı. İngiltere'nin hücum oyuncuları pozisyon girmekte başarılı olsalar da bunları değerlendirme konusunda büyük sıkıntı yaşadılar. Buna karşılık Slovakya ise İngiltere ceza sahası içinde ilk devre boyunca hiç topla oynayamadı.

İngilizler, devre boyunca çok üstün oynamayı sürdürdüler ve Slovakya'yı güçlü olduğu orta sahada bile sürklase ettiler ancak bunu bir türlü gole çeviremediler.

SLOVAKYA, POZİSYONLARLA BAŞLADI

Galler'in ilk yarıyı 2-0 önde kapatması ve İngiltere'nin liderlik için mutlaka 3 puana ihtiyacı olmasından ötürü, ikinci yarı biraz daha telaşlı ve gergin bir İngiltere görüntüsü vardı. Slovakya, ikinci yarının ilk 10 dakikasında duran toplar ve kontraataklarla İngiltere kalesinde önemli tehlikeler yarattı.

İngiltere ise Nathaniel Clyne ile girdiği pozisyon dışında oyun üretmekte güçlük çekti. İngiltere'de telaş ve stresin artması nedeniyle menajer Roy Hodgson, Jack Wilshere yerine Wayne Rooney'i 55. dakikada oyuna sürdü. Wayne Rooney'den sonra da Lallana yerine Dele Alli oyuna girdi. Dele Alli, oyuna girer girmez net bir pozisyondan faydalanamadı.

İngiltere, bu iki değişiklikten sonra tekrar oyunun kontrolünü aldı ve oyunu Slovakya yarı sahasına yıktı.

Slovakya 0 - 0 İngiltere

MS. Karşılaşma sona erdi.

90' Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 5 dakika ilave ediliyor.

90' Dele Alli'nin ceza yayı içinden şutunda top Martin Skrtel'dan geri dönüyor.

88' Sağ kanatta topla birlikte ilerleyen Jordan Henderson ceza alanı içine ortasını yapıyor. Harry Kane, altıpasın gerisinden kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta çıkıyor.

83' Önünü çok iyi boşaltan Wayne Rooney ceza yayı hemen gerisinden yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Matus Kozacik'in kontrolünde top yandan auta gidiyor.

78' İngiltere'de son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Daniel Sturridge yerini Harry Kane'e bırakıyor.

75' Ceza yayının sağ tarafından Wayne Rooney şutunu çekiyor ancak Martin Skrtel'dan seken top kornere çıkıyor.

73' Eric Dier'ın uzun pasında Daniel Sturridge altıpasın hemen gerisinde vuruşunu yapamıyor ve İngiltere mutlak bir golden oluyor.

69' Eric Dier'ın sağ çaprazdan sert şutunda top farklı şekilde yandan auta çıkıyor.

67' Slovakya'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Norbert Gyömber, Viktor Pecovsky'nin yerine oyuna dahil oluyor.

63' Daniel Sturridge, ayağının dışıyla gönderdiği pasla ceza alanı sağ tarafında Jordan Henderson'ı topla buluşturuyor. Jordan Henderson, kale çizgisine indikten sonra arka direğe ortasını yapıyor. Oyuna henüz yeni giren Dele Alli tek vuruşla topu ağlara göndermek istiyor fakat Martin Skrtel kale çizgisi üzerinde topu son anda kornere gönderiyor.

59' İngiltere'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Adam Lallana oyundan çıkarken, Dele Alli oyuna giren isim oluyor.

58' Slovakya'da da oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ondrej Duda'nın yerine Dusan Svento oyuna giriyor.

57' İngiltere'de ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Wayne Rooney, Jack Wilshere'in yerine oyuna dahil oluyor.

56' Daniel Sturridge'in güzel ara pasında Nathaniel Clyne ceza alanı sağ çaprazında topla buluşuyor. Nathaniel Clyne, altıpasın üzerinden sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak top kaleci Matus Kozacik'in göğüsünden kornere çıkıyor.

53' Sağ kanatta Peter Pekarik, Ryan Bertrand'ın kayarak yaptığı sert faul sonrasında yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında Ryan Bertrand sarı kart görüyor.

51' Jack Wilshere'in uzun pasında Jamie Vardy savunmanın arkasında topla buluşmak istiyor ancak kalesini zamanında terk eden Matus Kozacik Jamie Vardy'den önce topa sahip oluyor.

46' İkinci yarı Slovakya'nın vuruşuyla başlıyor.

DA Hakem Carlos Velasco Carballo'nun düdüğüyle ilk yarı golsüz eşitlikle sona eriyor.

45' İlk yarının sonuna oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.

44' Juraj Kucka'nın Jamie Vardy'e yaptığı faulün ardından İngiltere sol kanattan serbest vuruş kazanıyor. Jordan Henderson'ın ortasında Ondrej Duda kafayla topu tehlikeli bölgenin dışına uzaklaştırıyor.

39' Jordan Henderson'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunu Slovakya savunması ön direkte karşılıyor.

34' İngiltere bir kez daha gole çok yaklaşıyor! Sağ kanatta topla buluşan Nathaniel Clyne yerden pasını penaltı noktasının sağına doğru gönderiyor. Bu noktada Adam Lallana müsait pozisyonda topun gelişine sert bir şut çekiyor ancak kaleci Matus Kozacik zorda olsa bu şutu kurtarmayı başarıyor.

32' Nathaniel Clyne'ın güzel pasıyla ceza alanı hemen dışında sağ tarafta topla buluşan Jordan Henderson kale sahasına doğru yaptığı ortasında kaleci Matus Kozacik tek eliyle topu çelmeyi başarıyor.

28' İngiltere, Jordan Henderson ile sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Henderson'ın ortasında Marek Hamsik kafayla topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

25' Viktor Pecovsky, Jamie Vardy'e arkadan kayarak yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart görüyor.

24' Robert Mak'ın sağ kanattan yerden ortasında Marek Hamsik'e gelmeden önce Gary Cahill yatarak topu uzaklaştırmayı başarıyor.

21' Peter Pekarik'in tedavisi saha kenarında sürerken, karşılaşma kaldığı yerden devam ediyor.

18' İngiltere gole çok yaklaşıyor! Jordan Henderson'un orta alandan gönderdiği uzun pasla savunmanın arkasına çok iyi sarkan Jamie Vardy süratle ceza alanı içine girdikten sonra vuruşunu yapıyor ancak açıyı çok iyi kapatan kaleci Matus Kozacik gole izin vermiyor.

15' Marek Hamsik'in sol kanattan yaptığı ortasında herkesi aşan top oyun alanının dışına çıkıyor.

13' Organize gelişen İngiltere atağında güzel paslaşmalar sonrasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Adam Lallana sol ayağıyla yerden vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta gidiyor.

10' Ceza alanı içinde yükselik kazanan topu Adam Lallana, Jamie Vardy'e gönderiyor. Vardy, kafayla topu altıpas içindeki arkadaşı Daniel Sturridge'e indiriyor. Daniel Sturridge, bekletmeden vuruşunu yapmak istiyor ancak kademeye çok iyi giren Peter Pekarik kayarak topu engellemeyi başarıyor.

8' Viktor Pecovsky'nin hafif sol çaprazdan sağ ayağıyla yaptığı vuruşta top farklı şekilde üstten auta gidiyor.

5' Sol kanattan gelişen İngiltere atağında Nathaniel Clyne'ın ceza alanı içine doğru ortasında Jamie Vardy ön direğe yaptığı koşu sonrasında ayağıyla vuruşunu yapıyor fakat top az farkla kale direğinin üzerinden auta gidiyor.

3' Ryan Bertrand'ın pasıyla rakibinden şık bir vücut çalımıyla sıyrılan Adam Lallana sol kanattan ortasını yapıyor ancak ceza alanı içinde Slovakya savunması topu karşılıyor.

1' Ve zorlu mücadele başladı.

İŞTE İLK 11'LER

SLOVAKYA: Kozacik, Pekarik, Skrtel, Durica, Hubocan, Pecovsky, Kucka, Mak, Hamsik, Weiss, Nemec

İNGİLTERE: Hart, Clyne, Smalling, Cahill, Bertrand, Dier, Henderson, Wilshere, Lallana, Vardy, Sturridge