Divanda 'Canlı' krizi çıktı

Başkan adayları, dün gece 21.30’da Divan’ın organize ettiği toplantıda bir araya gelip projelerini anlatacaktı. Ancak bu yayına karşı çıkan Başkan Cengiz ve iftarda olan Özbek katılmadı.

1

ŞAMPİYON G.Saray’da seçim krizi çıktı. Dün akşam planlanan Başkan adayları buluşmasına Ali Fatinoğlu ve Ozan Korkut katıldı. Seçim projelerini anlattı. Ankara’da iftar programı olan Dursun Özbek, Divan Başkanı’nı arayarak, toplantının 21.30’a alınmasını rica etti. Ancak bu isteği gerçekleşen eski Başkan Dursun Özbek katılmadı. Başkan Mustafa Cengiz, Divan Başkanı Eşref Hamamcıoğlu’nu arayarak, “Ben toplantıya katılmıyorum. GSTV’den yayınlanmasına da karşıyım” diyerek tepki gösterdi ve yayına katılmadı. Bu olayın kamuoyuna sızmasıyla GSTV canlı yayın kararını aldı.

SADECE 2 KOLTUK DOLDU

Başkan Mustafa Cengiz ve Dursun Özbek’in katılmadığı adaylar buluşmasına, Ali Fatinoğlu ve Ozan Korkut geldi. Seçim Özel programında 2 adayın koltuğu boş kaldı. Daha önceden tepkisini gösteren Cengiz’in katılmamasının yanı sıra, Özbek’in ricasına rağmen gelmemesiyse dikkat çekti.

GSTV Genel Yayın Yönetmeni Can Erbesler adaylara televizyonda 1’er saat canlı yayında projelerini anlatma imkanı verileceğini söyledi. Erbesler, “Bugün Ali Fatinoğlu, Çarşamba Ozan Korkut, Perşembe Dursun Özbek, Cuma günü de Mustafa Cengiz 13.00-14.00 arası canlı yayında olacak. Herkese eşit süre verilecek” şeklinde konuştu.

Bizde prim yapmaz

DİVAN Başkanı Eşref Hamamcıoğlu çok sert konuştu: Mustafa Cengiz katılmayacağını bildirdi. Kendisi katılmayacağı gibi canlı yayın için GSTV’ye ambargo koydu. Canlı yayına karşı çıktı. GSTV kolektif mülkiyettir ve ambargo koyması kabul edilemez. Bu biraz özgüven, bilinç, demokratik yaklaşım meselesi. İnsanların birlikte olmasından sıkıntı çıkmaz. Fikir ayrılığından sorun çıkmaz. Yoksa ben yaptım oldu olur o da hoş olmaz. G.Saray’da bunlar prim yapmaz.