Çinliler Burak Yılmaz transferinin perde arkasını açıkladı

İlk hedef olarak Borussia Dortmund'dan Adrian Ramos'u belirleyen Beihing Guoan, Almanlar indirime gitmeyince Burak Yılmaz'ı kadrosuna kattı.

Galatasaray'dan Beijing Guoan'a transfer olan Burak Yılmaz'ın Florya'da kendisi için düzenlenen veda yemeğinde takım arkadaşlarına, "Burada kupalar, gol krallıkları kazandım. Siz olmasanız, başaramazdım. Bu pasta tatlı ama benim için hayatımın en acı pastası" diyerek veda gözyaşlarına boğulması Çin basınında gündem oldu. A Milli yıldızın, eski takımından ayrılmasının çok zor olduğuna yer veren Çinli gazeteciler, Burak Yılmaz'ın transferi konusuna ilginç detaylar öne sürdüler. Golcü oyuncu ile ilgili yapılan haberlerde Beijing'in ilk olarak Borussia Dortmund'dan Adrian Ramos'a daha sonra Benfica'dan Jonas'a teklif götürdüğü yazılırken, bonserviste yaşanan anlaşmazlıklar sonucunda ibrenin ay-yıldızlı futbolcuya döndüğü ve golcü oyuncu için sarı-kırmızılı kulübün kapısının çalındığı belirtildi. 

İnadı kırılmayınca 

Takımın İtalyan teknik direktörü Alberto Zaccheroni'nin bu transferde bir hayli ısrarcı olduğu, Dortmund'dan 30 yaşındaki Ramos'un transferinde Alman ekibinin 15 milyon euro'luk bonservis inadının kırılamaması sonrasında 'Burak Yılmaz'ı bitirelim' kararının alındığı sonrasında temasların başladığı bildirildi.

Fotomaç