Christoph Daum: En güzeli Beşiktaş

Christoph Daum, Milliyet'ten Bilal Meşe'nin sorularını yanıtladı ve Süper Lig'e dair ilginç analizlerde bulundu.

İŞTE DAUM'UN ANALİZLERİNDEN BİR BÖLÜM


“Şu anki tablo çok normal. Sadece Trabzonspor büyük bir düşüşle başladı. Türkiye’de yarış 28. haftadan sonra başlıyor. Şu anda şampiyonluk için yorum yapmak çok erken. 28. haftaya kadar üç büyük takım birbirlerine yakınsa o zaman heyecanlı olur lig. Herkes için şans var, önemli olan psikolojik açıdan özveriyle oralara kadar gidebilmek. Galatasaray belki geride olabilir, ancak Beşiktaş ve Fener de de puan kaybı yaşayacaktır...”

‘EN GÜZEL BEŞİKTAŞ’

Üç büyüklerin şampiyonluk şanslarının yüzdesini sorsak?

“Üçü de yüzde yüz, o zaman yüzde üç yüz çıkar. Bu mümkün değil. O zaman hepsinin yüzde 33 şansı var. Şu anki durum bunu gösteriyor. Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi’ndeki maçlarını izliyorum. Şu anda en güzel ve başarılı futbolu Beşiktaş oynuyor. Fenerbahçe’nin imkanlarını gözönünde bulundurursak onlardan daha fazla bir başarı bekleniyor. Ama şu anda en başarılı takım Beşiktaş. F.Bahçe’ye çok fazla yeni oyuncu geldi. Mesela Van Persie, Manchester’da uzun zamandır forma giymiyordu. Buraya geldi. Yani takım olarak zamana ihtiyaçları var. Ama Türkiye’de zaman vermiyorlar. Bu yüzden zaman yok ve 28. haftaya kadar takımların en iyisini vermesi lazım. Türkiye’de ben iki kez son haftada şampiyonluğu kaçırdım biliyorsun...”

‘İSTANBUL OLMALI’

Daum, Türkiye’ye dönmeyi düşünüyor mu?

“Türkiye’ye teklif gelirse yarın gelirim. Bursa’dan sonra teklif geldi, ancak İstanbul dışındaydı. Türkiye’ye gelmem için İstanbul takımı olması gerekiyor. Çünkü İstanbul benim için dünyada bir numara. Farklı kültürlerin yaşadığı bir yer. Geçen hafta Suudi Arabistan ve Mısır’dan iki teklif aldım. Öncelik para değil. Dün yanın en çok parasını verseler de gitmem.”

Hamza niye gitti anlamadım

Hamza Hamzaoğlu’nun neden görevden alındığına hâlâ bir anlam veremedim. Çünkü bir şeffaflık yok ortada, garip bir karar

Araya Hamza Hamzaoğlu’nu sıkıştırdık, yerine Mustafa Denizli geldi, hatırlatmasını yaptık hocaya?

“Bu değişikliğin tek amacı başarı. Hamza Hamzaoğlu’nun neden görevden alındığına hâlâ bir anlam veremedim. Çünkü bir şeffaflık yok ortada, garip bir karar. Ayrıca geçtiğimiz yıl iyi bir sezon geçirdi, üç kupa aldı, artı sezona da kötü başlamadılar. Şampiyonlar Ligi çok zor bir kulvar zaten. Puanlar kaybettiler, ama diğer büyüklerin de başına gelebilir bu durumlar. Bu yüzden neden Hamza gönderildi, anlamıyorum. İnşallah doğru bir karar almışlardır.”

Peki, Mustafa Denizli hocam?

“Türkiye’nin en başarılı hocalarından birisi Mustafa Denizli. Büyük isimlerle çalışmaya çok alışkın. Her zaman baskı altında çalıştı. Her zaman hedefleri olan kulüplerle çalıştı. Bu yüzden böyle bir görev onun için kolay. Fener’de, Beşiktaş’ta, Galatasaray’da başarılı olmuş bir hoca. Çok iyi arkadaşım. Kendisine başarılar diliyorum.” Milliyet