Beşiktaş’ta Kaan Ayhan operasyonu!

2016-17 sezonunda üç kulvarda boy gösterecek olan Beşiktaş, transfer çalışmalarında devam ederken Kaan Ayhan için harekete geçti!

Yeni sezonda Spor Toto Süper Lig’de olduğu kadar Şampiyonlar Ligi’nde de başarı kovalayacak olan Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında kadrosunun üç kulvar için yeterli olmayacağını ve özellikle stopere takviye yapılması gerektiğini ifade etmişti. Siyah-beyazlılar bu doğrultuda rotayı Schalke 04’te top koşturan Kaan Ayhan’a çevirdi.

SÖZLEŞMESİ BİTİYOR

Altyapısından yetiştiği Schalke 04’te gözden çıkarılan Kaan’ın Alman ekibiyle sözleşmesinin Haziran 2017’de sona erecek olması Beşiktaş’ın elini güçlendiriyor. Kadroyu gençleştirmek ve gelecek yıllara sağlam bir omurga bırakmak isteyen Şenol Güneş, bu transferle bir taşla iki kuş vurmak istiyor. Genç oyuncu, stoperde olduğu kadar sağ bek ve ön libero mevkilerinde de forma giyebiliyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ VE OĞUZHAN ÖRNEĞİ

Beşiktaş’ta geçirdiği sürede futbolunu geliştiren ve Avrupa’nın gelecek vadeden genç oyuncularından biri haline gelen Oğuzhan Özyakup’un durumu, Kaan için bir örnek teşkil ediyor. Geçen sezonun ikinci yarısını Eintracht Frankfurt’ta kiralık olarak geçiren 21 yaşındaki oyuncu, burada da beklediği forma şansını elde edememiş ve sadece iki resmi maçta forma giyebilmişti. Düzenli oynama ve Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterme fırsatı da gurbetçi oyuncunun aklını çeliyor.

ALTYAPILARDA GÖZ DOLDURMUŞTU

Schalke 04 akademisinin mezunlarından olan Kaan, Gelsenkirchen ekibinin alt yaş kategorilerinde bugüne kadar 102 maça çıkarken 39 gol atıp 22 asist yapmıştı. Almanya’nın gelecek vadeden oyuncularından biri olarak gösterilen 21 yaşındaki savunmacı, A takımla bugüne kadar 39 maça çıktı. Almanya U-16, U-17 ve U-18 milli takımlarının formalarını da terleten Kaan, U-21 seviyesinde Türkiye’yi tercih etmiş ve 8 kez ay-yıldızlı formayla boy göstermişti. (Four Four Two Türkiye)