Beşiktaş'ta 3. Demba Ba dönemi

Göztepe’de yarım sezon forma giyen Demba Ba dün İzmir’e veda edip, İstanbul’a döndü. Beşiktaş yönetimiyle daha önce her konuda anlaşan Senegalli oyuncu, yıllığı 2.5 milyon eurodan 2+1 yıllık imza atacak.

1

AKŞAM

BEŞİKTAŞ eski gözağrısına yeniden kavuşuyor. Siyah-Beyazlı takımdan Çin’e transfer olan ve daha sonra ayağı kırılan Demba Ba, 2016-17 sezonunda da kiralık olarak Beşiktaş formasını giydi. Ancak sakatlıktan yeni kurtulduğu için fazla oynama şansı bulamayan Demba Ba bu sezonun devre arasında da yeniden Kartal’la anlaştı. Ancak şampiyonluk yarışında Vagner Love’ın daha çok katkı sağlayacağına inanan Başkan Fikret Orman’ın ısrarıyla Demba Ba’dan vazgeçildi. Senegelli oyuncu da ikinci yarı için İzmir ekibi Göztepe’ye imza attı. Demba Ba, Göztepe’nin sözleşme uzatma teklifini ise kabul etmeyince, sezon sonu yeniden Beşiktaş’ın yolunu tuttu. 

ŞENOL GÜNEŞ DE ONAY VERDİ

Sezonun bitmesiyle birlikte dün İzmir’den, İstanbul’a gelen Senegalli forvet, Beşiktaş yönetimiyle bugün yapacağı son görüşmenin ardından imzayı atacak. Ba’nın yıllığı 2.5 milyon eurodan 2+1 yıllık mukavele yapması bekleniyor. 32 yaşındaki oyuncu, Göztepe formasıyla 13 maçta 7 gol atıp, 1 de asist yaptı. Teknik Direktör Şenol Güneş’in talebi üzerine transfer edilen Demba Ba, gelecek sezon Kartal’ın en büyük gol umudu olacak. Şenol Güneş, Demba Ba’yı oyun disipline ve taktik anlayışa bağlı olduğu için çok istediğini bildirmişti.