Beşiktaş'ın yeni Gökhan Töre'si Polonyalı Marciej Rybus

Gökhan'ın West Ham'a gitmesi halinde Polonyalı oyuncu alınacak.

1

Terek'den 26 yaşındaki sol kanadın menajeriyle masaya oturan Beşiktaş, transferde büyük mesafe kat etti. Şenol Güneş'in onay verdiği Rybus, sol bek pozisyonunda da oynayabiliyor.

 
ŞAMPİYONLUĞU doyasıya kutlamaya devam eden Beşiktaş, transfer çalışmalarını da tüm hızıyla sürdürüyor. Gökhan Töre'nin Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United'a gitme olasılığını hesaba katan Siyah-Beyazlı yönetim, sol açık için hedefini belirledi: Maciej Rybus… UEFA ile yapılan Finansal Fair-Play anlaşması nedeniyle sözleşmesi biten oyunculara yönelen Kara Kartal, Rusya ekibi Terek Gronzy'den ayrılan 26 yaşındaki oyuncuyla görüşmeye başladı. Polonya Milli Takımı ile Euro 2016'da mücadele edecek olan Maciej Rybus'un menajeriyle masaya oturan Siyah-Beyazlılar, transferde büyük mesafe kat etti.

BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURULACAK

Beşiktaş'ın 26 yaşındaki oyuncuyu istemesinin bir diğer nedeni ise Rybus'un sol bek pozisyonun da oynuyor olabilmesi… Yani Kara Kartal, Polonyalı oyuncuyu alarak, iki bölgede eksikliğini giderecek. Teknik Direktör Şenol Güneş'in de alınması yönünde onay verdiği Maciej Rybus'un transferi, Fransa'da düzenlenecek Euro 2016 öncesi sonuca bağlanacak. Eğer Gökhan Töre'nin West Ham United'a gitmemesini halinde 26 yaşındaki sol kanadın transferi beklemeye alınacak.

31 MAÇTA OYNADI, 8 GOL ATTI!

Geçtiğimiz sezon Terek Grozny formasıyla 31 resmi maça çıkan 26 yaşındaki oyuncu, rakip ağları 8 kez sarstı. Rybus'un dört de asisti bulunuyor. Polonyalı oyuncu, bu karşılaşmaların 11'inde sol bekte görev yaptı. 9 kez sol açıktan oynayan Maciej Rybus, 10 kez sağ açıkta bölgesinde sahaya çıktı. 26 yaşındaki oyuncu, 2 kez de forvet bölgesinde gol aradı. Euro 2016 önce açıklamalar yapan Rybus, "Şu anda sadece Polonya Milli Takımı'na odaklanmış durumdayız. Transfer görüşmelerimle menajerim ilgileniyor. Ona güveniyorum" dedi.

 
ADI: Maciej Rybus
D.TARİHİ: 19 Ağustos 1989
D.YERİ: Lowicz/ Polonya
MEVKİ: Sol kanat

KARİYERİ
2006-2007 Szamotuly
2007-2012 L.Varşova
2012-2016 Terek