A Milli Futbol Takımı’na kupa yolunu sen aç!

Fatih Belediyesi A Milli Futbol Takımı'na destek için ödüllü bir yarışma başlattı. A Milli Takım'a destek videonu çek, gönder, “MİLLİLER SENİNLE COŞSUN” A Milli Futbol Takımı’na kupa yolunu sen aç!

1

Sekiz yıldır heyecanla beklenen gün geliyor; A Milli Futbol Takımı, 10 Haziran’da başlayacak EURO 2016’da final için sahaya çıkacak. 80 milyonun tek yürek olup söyleyeceği ve millileri coşturacağı tezahüratı, marşı, şarkıyı ya da şiiri bulmak için Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen ödüllü yarışma, 12 Mayıs’ta başlıyor, 12 Haziranda sona eriyor. Yurtiçi ve yurtdışından herkesin katılımına açık yarışmada, finalistler halk oylamasıyla seçilecek ve ardından ünlü isimlerden oluşan jürinin belirleyeceği birinci 7.000, ikinci 5.000, üçüncü 3.000, 5 kişi de 1.000’er TL ödül kazanacak.

A Milli Futbol takımımızın EURO 2008’de aldığı başarılı sonuçların adından 8 yıl sonra katılacağı en önemli yarış, 10 Haziran 2016’da başlayacak. A Milliler Euro 2016’da bu kez kupa için sahaya çıkacak. Fatih Belediyesi’nin başlattığı internet ve sosyal medya üzerinden yapılacak yarışmaya katılmak isteyenler ve ‘millilerimizi ancak ben coştururum’ diyenler, hazırladıkları destek videolarında söyleyecekleri tezahüratı, marşı, şarkıyı ya da şiiri 12 Mayıs 2016’da yayına başlayacak www.millilerseninlecossun.com isimli siteye yükleyecek. 12 Haziran tarihine kadar web sitesine gönderilen videolar ilk olarak kendi aralarında yarışacak, en çok beğeni alan 15 video ise kamuoyu tarafından yakından tanınan spor adamları, sunucu ve yorumculardan oluşan jüri tarafından seçilerek ödüllendirilecek. Birinci 7.000, ikinci 5.000, üçüncü 3.000, 5 kişi de 1.000’er TL ödül alacak. Yarışmaya katılım için herhangi kısıtlama yok; her yaştan ve dünyanın her yerinden kişiye açık. 

Yarışmanın web sayfasında, spor kulüpleri başkanları ve yöneticileri, iş adamları, teknik adamlar, futbolcular, sanatçılar ve spor adamları da kendi video mesajlarıyla destek verecek.

Dijital bir platformda ve sadece izleyici oylamasıyla finalistlerin belirleneceği mücadelede, jüri Dünya ve Avrupa Kupası maçlarını anlatmış, Türkiye’nin önemli spor programlarını hazırlamış ve spor servislerini yöneten ünlü spikerlerden ve spor insanlarından oluşuyor. 


Yarışmanın Jüri Üyeleri: 

İstanbul’un Kalbi Tarihi Yarımada Fatih’in Belediye Başkanı Mustafa Demir A Spor Yayın Yönetmeni ve unutulmaz maçların spikeri Ender Bilgin Haberturk TV’de Ekranların Futbol Klasiği Bizim Stadyumun yapımcısı ve sunucusu Faik Çetiner TRT ekranlarının sevilen programı Stadyum’un yapımcısı ve sunucusu Ersin Düzen 360 Spor Direktörü ve Telegol programının yapımcısı ve sunucusu Serhat Ulueren Lig Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ayan Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül Lig TV Genel Müdürü ve spor basınının duayen ismi Şansal Büyüka Ntvspor'un referans futbol programı %100 Futbol'un sunucusu Güntekin Onay Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarının yapımcısı ve sunucusu Ertem Şener Kanal D ve CNN Türk'ün sevilen sunucusu ve unutulmaz maçların spikeri Emre Tilev.


FATİH BELEDİYESİ MİLLİ TAKIM'A MOTİVASYON DESTEĞİ SAĞLAYACAK

Projenin amacına ilişkin bilgiler veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bu milli projeye çok kıymetli jüri üyelerimizin kendi açılarından böylesine milli duygularla yaklaşmaları beni hakikaten çok mutlu etti. Bu projenin bence üç önemli dayanağı var. Milli duyguları ve bütünlüğü ile Milli Takım futbolcularımızın ihtiyacı olan motivasyon kaynağının üç temel dayanağı var. Bunlardan biri, bizim ve arkadaşlarla birlikte yapmaya çalıştığımız, halkı daha maç başlamadan 12 Haziran’dan öncesine kadar hazırlamak buna videolarla, sosyal medyadaki dolaşımlarla, olağanüstü desteğini sağlamak. İkincisi şüphesiz jüri üyelerimizin desteği ile gerçekleşecek. Süreç içinde de medya aracılığı ile toplumun en derin kesimine yayılmasını sağlanmış olunacak. Bir başka özel yönü var; genelde futbol severlerin, tribünde gelip maçları izleyen onların yanında olan taraftar liderleri var. Onlar da aramızdalar. Ben üçüncü ayağın da son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş tribün liderleri de aramızdalar onlara da çok önemli bir vazife düştüğünü düşünüyorum. Bu süreçte artık ben sen yok, biz varız. Söz konusu vatansa gerisi teferruat gerçekten" ifadelerini kullandı.

JÜRİ ÜYELERİNİN PROJE HAKKINDA AÇIKLAMALARI

"KAVGA DA EDERİZ AMA MİLLİ DUYGULAR ETRAFINDA BİRLEŞİRİZ"

Türkiye A Milli Takımı'na inandığını dile getiren Lig TV Genel Müdürü ve spor basınının duayen ismi Şansal Büyüka; ''Fatih Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir'e milli duygulara, toplumsal bütünleşmeye yönelik bir projeyi hayata geçirdiği için teşekkür ediyorum. Bizler aramızda çok kavga ederiz ama işin içinde ulusal ortamda hiçbir ayrım gözetmeden milli duygular etrafında birleşmeyi çok iyi yapıyoruz. 12 Haziran'dan 12 Temmuz'a kadar devam edecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yine aynı duyguları yaşayacağız. Temennim Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 13 Haziran'da dönsün. Finali oynasın. Turnuva kolay değil ama bizler inanıyoruz. Bu süreçte birbirinden değerli videolar milli duyguları baz aldığı için Milli Takıma motivasyonu, coşkuyu, duygusal patlamayı sağlayacağını düşünüyorum. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bizler de elimizden geldiğince bu projenin daha çok duyulması için gereken neyse yapacağız. Sıkça bu projeyi hatırlatacağız. Sayın Başkan tekrar teşekkür ediyorum.'' dedi.

"BİRLİK BERABERLİĞE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR"

Haberturk TV’de Ekranların Futbol Klasiği Bizim Stadyumun yapımcısı ve sunucusu Faik Çetiner; ''Beni bu konu ile ilgili aradıkları zaman böyle güzel bir proje olacağını tahmin etmemiştim. Fatih Belediyesi ve Sayın Başkan Mustafa Demir'e çok teşekkür ederim. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu dönemlerde bu proje milli takımın en büyük destekçisi olacak. Futbolla yatıp kalkan bir ülke olduğumuz için Milliler Seninle Coşsun projesi çok önemli bir yer alacak hayatımızda. Fatih Belediyesi tarafından hayata geçirilen bu proje herkesi çok mutlu etti. Medya olarak projeye elimizden gelen her desteği vereceğiz. Gerçekten çok güzel bir proje. Hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

''MİLLİ TAKIM'A GÜÇ VERECEK''

A Milli Takım'ın geçmiş başarılarının yaşattığı o heyecanı hatırlatan A Spor Yayın Yönetmeni ve unutulmaz maçların spikeri Ender Bilgin; ''Ben 5. kuşak Fatihliyim. Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen bu projede yer aldığım için ayrıca çok mutluyum. Bunu özellikle vurgulamak isterim. 2008'in yarattığı heyecanı hepimiz hatırlıyoruz. Milli Takımımızın son dakikalarda attığı golleri, o heyecanı hepimiz hatırlıyoruz. O tarihi görüntüleri hala keyifli bir şekilde ekrana getirip, keyifle izliyoruz. O heyecanı şimdi de yaşayacağız. Milliler Seninle Coşsun organizasyonunun bu anlamda büyük bir itici güç olduğunu düşünüyorum. Elimizden gelen desteği vereceğiz.'' dedi.

''MUHTEŞEM DESTEKLE GÜZEL SONUÇLAR ALINACAKTIR''

Birlik beraberlik adı altında güzel işlere imza atılacağını söyleyen Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül; ''Buraya oturduğum andan itibaren aklımdan şunu geçirdim; bizler jüri üyeleriyiz. Videoları değerlendireceğiz. Halk oylama yapacak, on binlerce video yüklenecek, ilk 3'ü ve sonrasındaki ilk 5'i belirleyeceğiz. Olay sadece bu değildir. Birlik beraberlik sayesinde buradan çıkacak olan videoların  Fransa'da yer alan takımımıza büyük bir moral olacaktır. Milli duyguları arttıracaktır, ekstra moral ve sorumluluk verecektir. Dolayısıyla böyle bir muhteşem destekle güzel sonuçlar alınacaktır. Burada olmaktan dolayı mutluyum, keyif aldım ve sorumluluk hissettim.'' dedi.


Projenin lansmanına üç büyük kulübün tribün liderleri de katıldı.

"BU PROJE HAFIZALARA KAZINACAK"

Hafızalara kazınacak bir proje olduğunu vurgulayan Kanal D ve CNN Türk'ün sevilen sunucusu ve unutulmaz maçların spikeri Emre Tilev; ''Son dönemlerde yapılan en güzel projelerden bir tanesi. Hatırlarsanız 2000’li yıllarda belki maçlarının skorlarını bilmiyordunuz ama herkes ''Ah uh dev adam, 12 dev adam'' sloganını biliyordu. Fatih Belediyesi'nin yapmış olduğu bu projede hafızalarımıza kazınacak. İnovasyon anlamında çok güzel proje. Eğer söz konusu vatansa, gerisi teferruattır. Milli takım söz konusuysa bu proje buna eş değerdir.'' dedi.

"FATİH BELEDİYESİ, FATİH'İN DE BELEDİYESİ OLSUN"

Milliler Seninle Coşsun projesine Fatih Terim'in de destek vermesini dile getiren Lig Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ayan; ''Son dönemlerde toplumsal olarak bölünen bir millet olduk. Bu manasız durumdan bir an önce kurtulmamız gerek. Milliler Seninle Coşsun projesine dört kolla sarılmamız lazım. Bizler de üzerimize düşeni yapacağız. Fatih Belediyesi sadece Fatih Belediyesi değil, Fatih'in de belediyesi olsun. İnşallah ilerleyen süreçte bu projeye Fatih Terim'den de destek gelir.'' dedi.

"FATİHLERİN OLDUĞU HER YERDE MUCİZELER VAR"

Turnuvanın, Türk Milli Takımı'nın ayağa kalkışı olacağını dile getiren 360 Spor Direktörü ve Telegol programının yapımcısı ve sunucusu Serhat Ulueren; “İşin içerisinde Fatih Belediyesi var, Fatih Terim var. Gerçekten herkesi heyecanlandıran bir proje. 2008'de hop oturduk, hop kalktık. O duyguları, o heyecanı şimdi de yaşayacağız. Euro 2016 Avrupa Şampiyonası, Türk Milli Takımı'nın ayağa kalkışı olacaktır. Fatih Hoca’nın olduğu yerde her zaman mucizeler vardır. Bu projeyi hayata geçiren Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir'e teşekkür ederim.” dedi. 

"KALBİMİZDEKİ O HEYECAN ARTIYOR"

Güzel bir organizasyon olacağını dile getiren TRT ekranlarının sevilen programı Stadyum’un yapımcısı ve sunucusu Ersin Düzen; ''Umarım güzel bir organizyon olur. Turnuvaya tam bir ay kaldı. Gün geçtikçe kalbimizdeki o heyecan artıyor. Uzun yıllar sonra ilk defa bu kadar yüksek umutlarla turnuvaya başlayacağız. 2002, 2008 yılları ve daha önceki organizasyonlarda dijital ortamı kullanma fırsatı yoktu. Şimdi Milliler Seninle Coşsun projesi ile sosyal medya ile Milli Takım’a desteğimizi vereceğiz'' dedi.

"YARIŞMANIN ÜÇ BÜYÜK TAKIM TARAFTARINI BİR ARAYA GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM"

Milli takım söz konusu olunca bir araya gelmenin gerektiğini vurgulayan NTV Spor'un referans futbol programı %100 Futbol'un sunucusu Güntekin Onay; ''Bizler milliyetçilik duyguları yüksek olan bir milletiz. Milli duyguları bu kadar yüksek olan bir toplumda milli takım olgusundan uzak olan bir futbolsever kitlemiz var. Sayın Mustafa Demir'e bize bu taraftar olgusunu yaşatmak adına, Milliler Seninle Coşsun projesini hayata geçirdiği için teşekkür ederim. Tribünlerde Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray olarak birbirimize rakip olabiliriz ama Milli Takım söz konusu olunca bir araya gelmemiz gerekiyor. Neticede rakibiz ama düşman değiliz olgusunu herkese göstermemiz gerekiyor. Güzel bir organizasyon olup amacına ulaşmasını temenni ediyorum.'' dedi.

HİÇBİR TURNUVADA ÖNCEKİ DERECEYİ ARATMADI! SIRA KUPADA

A Milli Futbol Takımımız bugüne kadar katıldığı turnuvalarda derecesini hep yükseltti. 
EURO 1996 - Tarihimizde ilk defa Avrupa Şampiyonası'na katıldık.
EURO 2000 - İkinci defa katıldık çeyrek final oynadık.
EURO 2008 - Üçüncü defa katıldık yarı final oynadık.
EURO 2016 - Dördüncü defa katılıyoruz hedef bu kez final... 

GERİ DÖNÜŞLERİMİZ EFSANE!

A Milli Takım, EURO 2008'de finalin kapısından dönerken, kazandığı tüm maçlarda mağlup duruma düştü ve son dakikalarda bulduğu gollerle inanılması zor geri dönüşlere imza attı. Bu durum dünyada "Türkler otobüse binmeden maç bitmez" türü yorumlara neden oldu. EURO 2016 elemelerine kötü başlayan ve Avrupa Şampiyonası'na gitme şansını mucizelere bırakan Milli Takım, grubun son maçlarında aldığı galibiyetlerle yine bir inanılması zoru gerçekleştirdi ve bu son çıkışı EURO 2008'e gönderme olarak ‘mucize geri dönüş’ olarak nitelendirildi.
 
TURNUVALARDA EV SAHİPLERİNİ YENMEMİZLE ÜNLÜYÜZ

Hollanda ve Belçika'nın ev sahipliğindeki EURO 2000'de gruptan çıkma maçında Belçika'yı 2-0, Japonya ve Güney Kore'nin ev sahipliğindeki 2002 Dünya Kupası'nda son 16 turunda Japonya'yı 1-0, üçüncülük maçında Güney Kore'yi 3-2, Avusturya ve İsviçre'nin ev sahipliğindeki EURO 2008'de gruplarda İsviçre'yi 2-1 mağlup ettik. Bugüne kadar turnuvalarda yenemediğimiz tek ev sahibi takım, B Milli Takım kadrosuyla katıldığımız ve 3. olduğumuz 2003 Konfederasyon Kupası'nda Fransa oldu. Şimdi rövanş zamanı... 

“Milli Takım bu rövanşı alırken onları coşturan benim tezahüratım olsun” diyorsan www.millilerseninlecossun.com’a gir ve videonu yükle!