55'ten sonra Galatasaray bitecek

Metin Albayrak, TT Arena'da gelen müthiş zaferin sırrını açıkladı.

1

"Başkan ile soyunma odasına indik. İçeriye girmedik. Olcay, "G.Saray, 55'ten sonra bitecek" diye bağırdı. Tolga da güzel bir konuşma yapmıştı. Başkan, "Biz o zaman içeri girmeyelim" dedi. Sadece Şenol Güneş'e çıkarken sarıldı."

YASiN DALLI - ÖZEL RÖPORTAJ

yasin.dalli@tv360.com.tr - @yasindalli

- Altı puanlık farka rağmen bir stres vardı. Bunu nasıl aştınız? 

Korku yoktu ama tabii ki şampiyon olmamışsın ama şampiyon gibi davranıyorlar. Ama biz çok çalıştık. Her şeyi yaptık. Prim sözü verdik. Verdiğimiz sözü tuttuk. Salı günü hemen hesaplara yatırdık. Çok özveri yaptık. Çocuklar da inanmaya başladılar. Takımda özellikle Gomez, Quaresma, Oğuzhan, Tolga çok sazı ele aldı. Galatasaray derbisinin devre arasını kamuoyu biliyor. İlk yarı kötü oynuyoruz. Galatasaray acayip motive olmuş. Bizimkiler de korktu. Koruma iç güdüsüyle geri çekildiler. İlk yarının bitmesine 15 dakika var, Başkan kalktı yerinden... Beş dakika sonra da ben kalktım... Beşiktaş, Beşiktaş gibi değildi. 

"BİZ ŞÖYLE KENARDA DURALIM"

Başkan, "Ben aşağıya inanıyorum" dedi. "Beraber inelim" dedim. Aşağıya indik. Takım henüz daha içeriye girmemişti. Başkan, "Şurada kenarda duralım, bizi oyuncular görmesinler" dedi. Sonra Ali Naibi var. Başkan, Ali'ye "Ne oldu oğlum. Bu ne hal" dedi. Çocuklar tabii bağırarak konuşuyorlar. Ali, "Başkanım rahatladılar" dedi. Olcay içeriye girerken, "55'ten sonra bunlar düşecek. Bunlar götüremez. Biz bu işi götürürüz" diye bağırdı. Sonra "Sen pas vermiyorsun" diye birbirlerine kızmışlar... Çünkü o gazı almaktır. Kaptan Tolga Zengin, odada çok güzel bir konuşma yapmış. 

TEK VÜCUT OLARAK OYNAYACAĞIZ

Ali dedi ki; "Başkanım, Tolga çok güzel bir konuşma yaptı." Tolga, "Biz, buralara kadar arkadaşlığımız ve birliğimiz ile geldik. Yine birbirimize sarılacağız. Tek vücut olarak sahaya çıkacağız ve G.Saray'ı yeneceğiz" demiş. Bunu duyunca Başkan, "O zaman girmeyelim" dedi. Ama ikimizin de yüzü o kadar düşük ki... Çocuklar çıkarken, "Haydi koçlarım" diye yolladık. Başkan, Oğuzhan ve Tolga ile konuştu. Sonra hoca çıkarken de hocaya sarıldı, "Hocam sana güveniyorum... Bu maçı alacağına inanıyorum" dedi. Biz de yukarıya çıktık. İkinci yarı iyi bir futbol oynadık. Dedikleri de oldu. Galatasa-

ray'ın kondisyonu düştü ve çok güzel bir galibiyet aldık.

QUARESMA ÇOK MOTİVE ETMİŞTİ

Mesela Ricardo Quaresma... Kasımpaşa maçını yenilmişiz. Takım felaket kötü... Sabah rejenerasyon antrenmanı var. Takım moralsiz... Ama oralarda hep Quaresma, pozitifliği ile onları ayağa kaldırdı. Komiklikler yaparak daha pozitif bir hava yaratmaya çalıştı. Takım oyuncusu oldu. Takımı aldı götürdü. Herkesle çok samimi… Egosu hiç yok. Çok doğru bir hamle yaptığımızı düşünüyorum. Bize büyük bir katkısı oldu.

EN TEMİZ ŞAMPİYONLUK

- "Sütte leke var, bizim şampiyonluğumuz da leke yok" açıklaması yaptınız. Ne demek istediniz? 

Genelde geçmiş dönemlere baktığınızda, diğer takımların şampiyonluklarına baktığınız zaman hep bir şeyler aranıyor. Sanki hak etmedi gibi falan. Bu sene sadece Beşiktaşlılar değil, F.Bahçeliler, G.Saraylılar, Trabzonlular, Türkiye'nin geneli bizim hak ettiğimizi söylüyor. Bu şampiyonluğun bu yüzden hiçbir şeye maruz kalmadığını anlatmak için böyle bir söz söyledim. Yani stadın yok dışarıda oynuyorsun. Cefa çekerek hak ettik. Ve gerçekten çok iyi futbol oynadık. 

- Bu sözlerde rakiplerin şampiyonluklarına gönderme var mı? 
Burada herkes üstüne bir şey alabilir. Bizim hiç kimseye bir gönderme ve nispet yapma gibi bir şey yok. F.Bahçe ve G.Saraylı çok arkadaşım var. "Gerçekten hak ettiniz. Sizi tebrik ediyorum" diyorlar. Söyledikleri tek şey budur. Hak ettik.

ARTIK TEK BÜYÜK VAR: BEŞİKTAŞ

- "Son dönemler iki büyük var" deniyordu. Bu şampiyonlukla artık BJK, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı geçecek mi? 5 yıllık planınız nedir? 
İki büyük diye bir şey yoktur. Yapmak istediğimiz şey Beşiktaş'ın borcunu aşağıya indirmek. Burada Vodafone Arena önemli bir kaldıraç görevi görüyor. Yaptığımız şampiyonluk kutlamaları 1.5 milyon TL hasılat bıraktı. Bunun ne kadar önemli olduğunu anlatmak için örnek veriyorum. O yüzden de en büyük hedefimiz o... Vodafone Arena ve bu şampiyonlukla birlikte artık Türkiye'de tek büyük var: Beşiktaş. 
kıtalararası şampiyon!..

- Şampiyonluk sonrası taraftara mesajın nedir? 
Taraftara teşekkür ediyoruz. Bizi hiç yalnız bırakmadılar. Stadımız yokken çok cefa çektiler her yere geldiler. Biz Arena'yı bitirerek onlara sunduk, onlar da geldiler. Biz 3. yıldız yolunda ilerliyoruz ve inşallah alacağız. Beşiktaş'ın bundan sonra önü açık. Biz o bilinçle çalışıyoruz. Bu statta bu oyuncu grubu ve bu taraftarla Beşiktaş'ın ayak sesleri geliyor. Bizde Beşiktaş aşkı olduğu sürece, Beşiktaş'a hizmet aşkımız da bitmeyecek. Biliyorsunuz çocukları yatla getirdik. O yatla getirirken Beşiktaş, kıtalararası şampiyon da oldu. Asya'dan Avrupa'ya geldik ve kupayı getirdik. Biz bu sene herkesi yendik. Kimi istiyorsanız. Bu çocuklar her şeyi hak etti. Çok cefa çekerek kupayı aldılar.

KİMSEYE ŞİRİN GÖZÜKMEDİK

- Rakip takım taraftarları "Sütte leke var, bu şampiyonlukta yok" sözlerinize tepki gösterdi. Baktığınız zaman "Bizim de şu maçta lehimize düdük çalındı" diyor musun? 
Motomot baktığında bir şey bulursun. Hatırlıyorsunuz; ilk yarıdaki Rizespor maçında çok kötü oynadık ama galip geldik. Maçtan sonra "Bugün kötü oynadık. Hak etmedik" dedim. Biz öyle bir şey ki gördüğümüz her şeyi söylüyoruz. Kimseye şirin gözükecek değiliz. Sonunda içimizdekileri söylüyoruz. Gerçekleri söylüyoruz. Ama yüzdeye vurduğunda; biz bu sene en iyi futbolu oynayan takımız. Göze hoş gelen futbolu oynayan takımız... Bu yüzden bu sözleri dile getirmiştim.

Q17 BAŞKAN'IN ELİNİ ÖPTÜ

- Ricardo Quaresma'yı "İyi ki aldık" diyor musunuz. Takıma katkısı sizce nasıldı?
Quaresma geldiğinde bende de bir soru işareti vardı. Daha önce gördüğümüz Quaresma başkaydı. Başkan ilk menajeri ile konuştu. Menajeri, "Evine dönmek istiyor" dedi. Başkan, "Benim arkadaşlarımı ikna etmem gerekiyor" dedi. Ben de menajerine; "Beş sene önceki Beşiktaş yok. O dönem Beşiktaş, Quaresma'ya uyuyordu. Artık Quaresma, Beşiktaş'a uyacak. Öyle bir hoca var ki; yedek de oturtabilir. Formayı alacaksa tabii ki verir. Sırf ismi oynamaz" dedim. "Yok... Baba oldu. Çok akıllandı. Çok istiyor" dedi menajeri... Başkan, bir transfer için İngiltere'ye gitti... Dönüşte "Ya Metin, geldi elimi öptü" dedi.

TAMER TUNA KÖPRÜ OLDU

İlk zamanlar yedek kalınca, "Sinirleniyor, küsüyor" diye polemik oldu. Adam kendine sinirleniyor. Eskiden soyunma odasına gider, olay çıkarırdı. Ama şimdi arkadaşları ile içi içini yiyordu. Tamer Tuna'ya ayrı bir parantez açmak lazım. İyi bir Beşiktaşlı... Çok iyi bir ikinci adam. Anormal derecede uyum sağladı. Hoca ile oyuncular arasında köprü oldu. Yani bu kadar uzun bir dönemde her şey güllük gülistanlık değildi. Süper bir uyum ile çalıştı.

AKHİSAR'DA 5 YER BİRDEN DEĞİŞTİRDİM

- En umutsuzluğa kapıldığın maç? 
Akhisar'da direkten dönen pozisyon. Maç gitti geldi. Ben o arada beş yer değiştirdim. Benim totemlerim vardır. İnanılmaz bir maçtı.

EN HEYECANLISI FB MAÇI!

- En heyecanlı maç hangisi oldu? 
En heyecanlandığım maç, Fenerbahçe maçıydı. İlk maç. Ondan sonra G.Saray maçı. 1-0 yendiğimiz G.Saray maçı çok önemliydi. Kırılma noktasıydı. Bir de Bursaspor maçı.

TOLGA'YA HOCA İYİ GELDİ

- Kaleci Tolga Zengin için neler söylersiniz?
Tolga çok duygusal bir çocuk… Kendini güçlü gibi gösterir ama öyle değil. Özel hayatında da çok inişleri çıkışları oldu. Onları çok içerledi. Ama hoca faktörü… Hoca iyi geldi. Ondan sonra çok sarıldı.