Tarifini 30 yıllık ustası bile bilmiyor

Antalya'da 'Meşhur 18 Bağaçaları', 80 yılı aşkın süredir ramazan aylarında iftar sofralarının vazgeçilmezi haline geldi. Mustafa Zünbül'ün (45) yapıp, babası İdris Zünbül'ün (69) fırında günde 500 civarında pişirdiği 'bağaça', yurdun dört bir yanına gönderiliyor. Lezzetiyle Antalya'nın geleneksel tatları arasında yer alan 'bağaça'nın tarifini ise baba ve oğuldan başka imalathanede 30 yıldır çalışan ustası dahil kimse bilmiyor.

Antalya'da ramazan aylarında iftar sofralarının vazgeçilmezi haline gelen 'Meşhur 18 Bağaçaları' geleneği bu yıl da devam etti. Mustafa Zünbül'ün 1940'lı yıllarda ürettiği tahin, tarçın, hamur ve tereyağı ile yapılan 'bağaça', lezzetiyle yıllardır Antalyalıların ramazan sofrasında yer aldı. Dedesi ile aynı adı taşıyan Mustafa Zünbül'ün babası İdris'ten öğrendiği tarifle 3 kuşaktır sürdürdüğü geleneksel tat, Antalya çarşı mutfağı ve ramazan gelenekleri açısından önemli damak tadı olarak yer edindi.

POPÜLER HABERLER
YENİ HABERLER