İstilacı aslan balığı sofralardaki yerini almaya başladı

İklim değişikliği ile birlikte yaşam alanı Kızıldeniz'den Akdeniz'e doğru genişleyen zehirli aslan balığı sofralarda yerini almaya başladı. Antalya'da bazı restoranlar menülerine aslan balığını da ekledi.

Akdeniz Koruma Derneğinin (AKD) istilacı balıkları ekonomiye kazandırmak için yürüttüğü proje kapsamında aslan balığı, bazı restoranların menüsünde yer bulmaya başladı.

Derneğin, "Küresel Çevre Fonu Küçük Destek Programı" kapsamında Ege Üniversitesi desteğiyle yürüttüğü "Lezzetli İstilacılar Projesi"ne ilişkin AA muhabirine bilgi veren Proje Koordinatörü Esra Kartal, Süveyş Kanalı'nın 1869 yılında açılmasıyla dünya deniz ticaretinin yanı sıra Kızıldeniz ile Akdeniz'in birbirinden çok farklı olan ekosistemlerinin de birleştiğine dikkat çekti.

POPÜLER HABERLER
YENİ HABERLER