Leblebinin az bilinen yararları

Ülkemizde kuruyemiş denilince akla ilk gelen besinlerden olan leblebi nohuttan üretilmektedir. 7000 yıllık bir geçmişe sahip olan leblebinin Ortadoğu'dan çıkmış olabileceği düşünülmektedir. Severek tükettiğimiz ve misafirlerimize ikram ettiğimiz leblebinin faydaları ise şaşırtıyor. Neredeyse tepeden tırnağa tüm vücudumuza faydalı olduğu ortaya çıkan leblebi sofralarımızdan eksik edilmemesi gereken bir besin. Peki leblebinin faydaları neler? Mucizevi besin leblebi hangi hastalıklardan koruyor? Leblebi hangi vitaminleri içeriyor? Leblebi kaç kalori? Fazla tüketilen leblebinin zararları var mı? İşte tüm bu soruların cevapları ve şifa deposu besin leblebi hakkında her şey haberimizde...

Leblebinin sağlık açısından birçok faydası vardır. Çünkü nohut kökenli olduğu için çok faydalı vitaminler ve mineraller içerir. A,C ve E vitamini içeren leblebi, ayrıca kalsiyum, demir, bakır, potasyum ve yüksek miktarda sodyum içermektedir. Bunun dışında sindirim sistemi için çok faydalı olan diyet lifleri de içermektedir. Leblebinin tek dez avantajı nohutların kavrulması esnasında bazı özelliklerini yitirmesidir. Fakat buna rağmen leblebinin sağlık açısından birçok faydası vardır.          

POPÃœLER HABERLER
YENÄ° HABERLER