Türkiye’nin ilk drone’la kargo teslimatı yapıldı

PTT Türkiye’nin ilk drone’la kargo teslimatını gerçekleştirdi. Şirketin kendi geliştirdiği insansız uçan PTT Kargo Drone’u 2 kg’ye kadar yük taşıyor, 20 dakika havada kalabiliyor. Firma, bu hizmetle teslimat süresini kısaltıyor.

Sunduğu geleneksel posta hizmetlerini günümüz müşterisinin talep ve beklentilerini dikkate alarak güncelleyen ve bugün kargo-lojistik, bankacılık, sigortacılık ve e-ticaret gibi birçok sahada başarıyla faaliyet gösteren Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş) İstanbul’da gerçekleşen havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest’in en renkli aktivitelerinden birine imza atttı. Firma kendi Ar-Ge çalışmalarıyla yaptığı PTT Kargo Drone’u uçurdu. 

YAĞMURDA DA UÇABİLİYOR

PTT Kargo Drone isimli çok rotorlu insansız uçan sistemi, -20 ila 50 santigrat derece arasında çalışabiliyor, yağmurlu havalarda uçabiliyor. PTT Kargo Drone 5 dakikadan kısa sürede havalanıp uçabiliyor. 

20 dakika havada kalıyor

Gerçek zamanlı veri transferi yaparak teslimat sürecinin bütün aşamalarının takip edilmesini yapan araç, 2 kg’ya kadar yükle 20 dakika havada kalabiliyor tam otonom iniş ve kalkış yapabiliyor.