Türk iş dünyası ABD’ye karşı el ele

ABD’nin Papaz Brunson’u bahane ederek Türkiye’ye yaptırım kararı alması ve dövizdeki yükselişe karşı Türk iş dünyası da tek yürek oldu.

Dövizin ateşinin düşürülmesi ve ülke ekonomisinin istikrarı için yurtiçi ve yurtdışında temaslarda bulunan Türk iş insanları verdikleri birlik ve bareberlik mesajlarıyla da topluma örnek oldular.  

ŞEKİB AVDAGİÇ: KGF devreye alınsın reel sektör güçlensin

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, kur üzerinden Türkiye’ye karşı yürütülen ekonomi savaşında reel sektörün finansman desteğiyle güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Şekib Avdagiç, bu bağlamda, kredi yapılandırmasında ‘Kredi Garanti Fonu’nu (KGF) devreye alma’ önerisi getirirken, bankalara da Merkez Bankası’nın bugün artırdığı teminat yönetiminde esnekliği eksiksiz şekilde reel sektöre yansıtma çağrısında bulundu. 

HASAN ALİ CESUR: Paydaşlarla birleşipyol haritası çıkaralım

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, ABD’nin açıkça Türkiye’yi hedef aldığı bir durumda iş dünyası olarak toplu bir şekilde hareket edilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: ‘’İş dünyasının tüm paydaşlarının bir araya gelip ortak bir yol haritası belirleyerek, bu konuda gereken adımların ülke ekonomisini rahatlatacak şekilde atılması gerekiyor. Bu koordinasyon devletin tüm birimleriyle eşgüdümlü çalışmalı. 

ABDURRAHMAN KAAN: MÜSİAD ‘dan 18 dilde ‘Yanındayız’ mesajı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ABD tarafından doğrudan ülke ekonomisini hedef alan yaptırımlara karşı, tüm dünyaya 18 dilde ‘devletimizin yanındayız’ mesajı verdi. MÜSİAD’ın açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi: “MÜSİAD olarak son dönemde ülkemizin maruz kaldığı, hiçbir ekonomik kaideyle açıklanamayan etik dışı siyasi oyunları en ağır şekilde kınıyoruz. Bu ekonomik savaşta ve daima Başkanımızın ve ülkenin yanında olacağız.” 

FİRUZ BAĞLIKAYA: Sel geldiği zamanhepimiz ıslanırız

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye’ye yapılan spekülatif atakla ilgili “Bu operasyonlar gayet net. Sabahın şafağında küçültücü tweetler atacaksın. Böyle şeylere kimse prim vermez. Gün ‘varım’ deme günüdür. Ne kadar varsın? Olduğumuz kadar varız, vücudumuzla varız. İçinde bulunduğumuz ahval ve şeraitten ancak milletin azim ve kararlılığıyla kurtuluruz. Çünkü sel geldiği zaman hepimiz ıslanırız” değerlendirmesinde bulundu.